Bøger / skønlitteratur / roman

Hilsner fra de døde


Beskrivelse


Krimi fra Skotland. En seriemorder har i flere år dræbt piger kort før deres 13-års fødselsdag og i årene efter sendt grumme fødselsdagskort til forældrene. Kriminalbetjent Ash Henderson er i al hemmelighed dybt personligt involveret i sagen, der kun bliver værre.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2016

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 25. maj 2016

En seriemorder med sin helt egen mission og en politimand, der er dybt personligt involveret i sagen og i fare, samt politichefer og kollegaer med forskellige dagsordner er et kendt miks. I denne skotske version, for alle læsere af krimier og thrillere, er mikset særlig grumt.

I Skotland har en seriemorder i mange år kidnappet piger lige før deres 13-års fødselsdag, og efterfølgende hvert år sendt fødselsdagskort til forældrene med billeder af sine mishandlinger af og mord på pigerne. 5 år før bogen foregår, er kriminalbetjent Ash Hendersons ældste datter på 12 forsvundet. Ash har siden skjult, at hans datter er et af ofrene, for fortsat at kunne arbejde på sagen. Da Ash yngste datter også forsvinder, bliver sagen ekstra intens, og Ash bruger alle lovlige og ulovlige midler i kampen, der eskalerer og udvider sig til et dramatisk personligt opgør. Det er forfatterens første bog på dansk.

Bogen har et spændende plot, der forsynes med twists undervejs, så interessen holdes fanget, og spændingskurven holdes stram. Det er en barsk og voldsom historie, og Ash er en interessant figur. Samtidig er det oplivende nyt at læse om en skotsk seriemorder i stedet for om de mere almindeligt forekommende fra USA.

Bogen er første del af en serie på foreløbig 2, og der lægges i slutningen op til en spændende fortsættelse. Bogen minder i intensitet og stil om fx Karin Slaughters bøger.


litteratursiden.dk

d. 3. juni 2016

af

af

Lene Jensen

d. 3. juni 2016

Birthday Boy kidnapper piger få dage før de fylder 13. Plottet er genialt, men den storsælgende thriller er for lang og handler for lidt om kidnapningerne. Kriminalkommissær Ash Henderson arbejder på ...