Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hjemme godt, men ude bedst


Beskrivelse


Sally bor på kostskolen Egelund, hvor hun har fundet mange nye venner. Men da den gamle veninde Mia kommer på besøg, går det ikke helt, som Sally havde regnet med.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. juli 2017

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 31. juli 2017

3. del i serien "Roomies" om Sally, som går i 7. klasse på kostskolen Egelund. For piger mellem 10 og 13 år.

Sally er efterhånden faldet godt til på kostskolen Egelund, men et weekendophold hos Thilde på hendes families gods, giver Sally noget at tænke over? Måske er der en grund til, at Thilde ikke er helt nem at finde ud af og være sammen med. Da Sally får besøg af veninden Mia fra den gamle skole, opdager hun også, at det kan være svært at blande det gamle liv med det nye. Hvor hører hun egentligt selv til nu? Seriens første del hedder Første skoledag fra helvede. Bøgerne skal læses i rækkefølge.

Venskaber, sladder og intriger, forelskelse og savn. Det hele er med i denne dejlige serie, hvor helt almindelige problemer og genkendelige situationer lige får en skarpere kant, fordi det foregår i det snævre kostskolemiljø, som det altid er spændende at læse om. Sally er en helt almindelig pige, og du kan ikke lade være med at identificere dig med hende og hendes oplevelser. Samtidig er bogen hurtigt læst, og der er skub i handlingen hele tiden.

Hvis du synes om bøgerne i Carlsens "Sommerfugleserien" og bøger af forfattere som Louise og Dorte Roholte, vil du også kunne lide den her serie. Kostskolemiljø og heste kombineres i Milas store spring. Bortset fra hestetemaet handler denne bog også om det at skulle klare sig uden forældre og lære at begå sig både hos venner og fjender.