Bøger / faglitteratur

Hovedpine : nyt om mekanismer og behandling


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2018

af

af

Heidi Mørch

d. 8. mar. 2018

Hvad er myter og hvad er fakta om de hovedpinelidelser, 10 % af befolkningen decideret hæmmes af? De seneste forskningsresultater formidlet af dansk professor. For patienter, pårørende og behandlere.

Bogen formidler den nyeste viden om hovedpinesygdommenes diagnose, deres årsager og behandling. Med overskrifter som: "Kunsten at stille en diagnose", "De vigtigste hovedpinesygdomme", "Sociale konsekvenser, miljø og arv", "Hvad skyldes det enkelte migræne-/hovedpineanfald", "Behandling af migræne og andre hovedpinesygdomme" samt "Hovedpinepatienter i fremtiden" berøres essentielle problematikker. Jes Olesen er klinisk professor ved Rigshospitalet i Glostrup. Han er internationalt den mest citerede hovedpineforsker, og han har bl.a. udgivet standardværket "The Headaches".

Her er migræne og andre hovedpinelidelser virkelig taget alvorligt. Det skal præciseres at dette er formidabel formidling af forskning og ikke en selvhjælpsbog på trods af enkelte konkrete anvisninger. Det komplekse emne er gjort lettere at forstå, samtidig med at det forklares på en videnskabeligt holdbar måde.

På dansk er der ikke noget umiddelbart tilsvarende, det nærmeste er Migræne og anden hovedpineHovedpinefri med kropsbevidsthed, træning og afspændingHovedpineSlut med hovedpine, rygsmerter og andre plager. Der findes en række selvhjælpsbøger til afhjælpning af symptomer fx Hovedpinefri med kropsbevidsthed, træning og afspænding, Hovedpine og Slut med hovedpine, rygsmerter og andre plagerPå dansk er der ikke noget umiddelbart tilsvarende, det nærmeste er Migræne og anden hovedpine. Der findes en række selvhjælpsbøger til afhjælpning af symptomer fx , Hovedpine og Slut med hovedpine, rygsmerter og andre plagerPå dansk er der ikke noget umiddelbart tilsvarende, det nærmeste er Migræne og anden hovedpine. Der findes en række selvhjælpsbøger til afhjælpning af symptomer fx fri med kropsbevidsthed, træning og afspænding, og Slut med hovedpine, rygsmerter og andre plagerPå dansk er der ikke noget umiddelbart tilsvarende, det nærmeste er Migræne og anden hovedpine. Der findes en række selvhjælpsbøger til afhjælpning af symptomer fx Hovedpinefri med kropsbevidsthed, træning og afspænding, Hovedpine og .