Bøger / skønlitteratur / dystopier

Hundrede byer


Beskrivelse


Dystopisk katastroferoman, som beskriver en fremtid præget af kaos og konflikter opstået på grund af voldsomme flygtningestrømme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juni 2020

af

af

Martin Minka Jensen

d. 29. juni 2020

Dystopisk katastroferoman, som beskriver en fremtid præget af kaos og konflikter opstået på grund af voldsomme flygtningestrømme. For læsere af dystopiske romaner.

Foregår fra 2015 til 2035, hvor massive flygtningestrømme fra Mellemøsten og Afrika mod Europa sætter verden ud af kurs. På grund af den tiltagende humanitære krise og en medfølgende geopolitisk konflikt, skifter magtbalancen i verden. I kølvandet øges faren for krig, terror og økonomisk ruin. Det er nødvendigt at hele verden står sammen og finder en løsning. FN tager teten og træder ind i det magttomrum, som konflikten efterlader. FN søger hjælp fra den danske arkitekt og byplanlægger, Michael Albrechtsen, der har en løsning på jordens udfordringer. Samtidig med handlingen med Michael og de store internationale udfordringer, følge vi også flygtningen Nazir, der blot er på jagt efter et bedre liv.

Omfangsrig roman om en dystopisk fremtid, der affødes af nutidige og relaterbare begivenheder. Fremstår til tider overforklarende, med mange detaljer og forvirrende skift i synsvinkler, hvilket efterlader et knudret helhedsindtryk. Forfatteren bag bogen, Jørn Jønke Nielsen, er kendt som rockeren der myrdede "Makrellen". Han har skrevet bøger om sit liv som rocker, samt skønlitteratur, navnlig krimier.

Minder om Det europæiske forår af Kaspar Colling Nielsen, dog uden den samme kvalitet.