Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvis jeg bliver


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


17-årige Mia ligger i koma efter et trafikuheld, som måske har kostet hendes familie livet. Kæresten Adam tigger hende om at leve videre, men Mias tab er så uendelig stort.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2009

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 9. okt. 2009

Amerikansk ungdomsbestseller om liv og død. Bogen henvender sig til piger fra ca. 13 år, men kan også sagtens læses af unge voksne.

På en landevej i Oregon forandres 17-årige Mias liv for altid, da hendes familie kommer ud for et biluheld. Forældrene bliver dræbt og lillebrorens skæbne er uvis. Mia ligger i koma, men hendes ånd følger med i alt omkring hende. Hun tænker tilbage på sit liv, på kæresten Adam og drømmen om at spille cello på Julliard. Mia står overfor et umuligt valg - at leve videre uden sin familie eller dø fra Adam. Dramatisk amerikansk ungdomsbog, der har ligget nr. 1 på New York Times' bestsellerliste, og som skal filmatiseres af Twilight instruktøren Catherine Hardwicke. I denne bog er alle de store følelser i spil. Chok, smerte og sorg, men også kærlighed, venskab og håb. Man indfanges hurtigt af Mias liv, tragedien, forelskelsen og hele "tænk hvis det var mig" konceptet. Bogen ligger lige på kanten til trivi-genren, både hvad angår tematik, sprog og virkemidler, men er alt i alt en udmærket og medrivende historie, som nok skal blive populær.

Der findes enkelte bøger om livet efter ulykker. Denne bog vil sandsynligvis falde i Twilight publikummets smag med sin blanding af grum virkelighed, metafysik og glødende teenageforelskelse.

Populær amerikansk ungdomsbog med en forfærdelig sørgelig, men også medrivende historie, som nok skal finde sit publikum.


Børn & bøger

Årg. 63, nr. 1 (2010)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 63, nr. 1 (2010)