Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvisken ved månelys


Beskrivelse


Den 16-årige Kylie bor i lejren Shadow Falls sammen med andre unge, der alle er overnaturlige væsener af forskellig slags. Først nu finder Kylie ud af, hvilken slags væsen hun selv er. Hun har også problemer med kærlighedslivet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2013

af

af

Vera Hollerup

d. 7. nov. 2013

Denne bog henvender sig primært til piger på 12-16 år, der elsker at læse om mystik, uhygge, overnaturlige væsener og romantik. Den fine, stemningsfulde og månebelyste forside illustrerer meget præcist disse elementer. Bogen er 4. bind i serien Shadow Falls og forudsætter, at man er fortrolig med de forrige bind. Bogen fordrer ingen speciel formidling.

Den 16-årige pige, Kylie befinder sig i Shadow Falls, en lejr for unge overnaturlige væsener. Men Kylie er hverken en vampyr, varulv, alf eller et eller andet velkendt overnaturligt væsen - nej, hun har netop fået at vide, at hun er en såkaldt kamæleon og kan skifte hjernemønstre og se genfærd og kontakte og hjælpe dem videre på deres færd. Et af genfærdene prøver også at advare hende. Det er stadigvæk en uhyre spændende og velskrevet bog med et interessant og farverigt persongalleri. Kylies forhold til både venner og fjender er skildret med en god sans for psykologiske profiler, så læseren får indsigt i personernes tanker og følelsesliv. Der er et fint flow i både sprog og handling.

Denne bogs læsere bør også stifte bekendtskab med Nattens hus af P.C. Cast og Kristin Cast, der også handler om unge overnaturlige væsener, der er på en slags bofællesskab og uddannelsessted for unge med alternative gener.

Serien er en af de bedre inden for genren, dark fantasy. Kylie er værd at stifte bekendtskab med, og identificeringen med hende vil let opstå blandt pigelæserne, der helt sikkert både vil kunne forstå og beundre hende.