Bøger / skønlitteratur / roman

I det øjeblik var jeg din


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Rachel møder Ben den første dag på universitetet, og deres tætte venskab stikker nok også noget dybere. Men noget går galt, og de mister kontakten. Mange år efter mødes de igen. Nu er Rachel nybagt single, Ben er blevet gift, og der er dømt kaos.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2017

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 25. apr. 2017

Rachel og Ben møder hinanden den 1. dag på universitetet og bliver venner. Rigtigt gode venner endda. Deres temmeligt kaotiske kærlighedshistorie nydes med et smil af enhver, der kan lide chick-lit med humor.

Romanen foregår i Manchester og skildrer 30-årige Rachels venskab med Ben, som hun mødte på universitetet. Episoder fra den tid er flettet ind i nutiden. Fortællingen begynder med at Rachel forlader sin kæreste gennem 13 år, musikeren Rhys, lige før brylluppet. Ben har på dette tidspunkt været gift i 2 år. De to hemmeligt forelskede venner mistede kontakten efter studietiden, og nu mødes de igen. Indtil de to får talt ud, er vi gennem adskillige kriser og til fest og ballade med Rachels trofaste slæng.

Bogen er sjov og charmerende med en herligt frustrerende kærlighedhistorie, som man tidligt gætter udgangen på, og så bliver man alligevel i tvivl. Det engelske forlæg skinner igennem med sproglige anglicismer og referencer til mediefænomener og andet, som ikke er kendt i Danmark. Men den skotske forfatter er hurtigt blevet populær herhjemme, så det er næppe noget, læserne vil lade sig genere af.

Forfatterens forrige romaner er i samme genre og holder samme stil på omslagene. Den samme muntre, selvironiske fandenivolskhed finder vi i Bridget Jones-serien. Marian Keyes er genremæssigt en anden oplagt sammenligning.