Den norske debutant modtog mange roser for sin debut, der nu foreligger på dansk. En fint sanset roman om det komplicerede familie- og kærlighedsliv. Melankolsk, sort og meget moderne i sit kig på den moderne, midaldrende mand i krise.
Finn vender tilbage til byen og familien, da moderen er død. Han mødes af broderen, der lever et tilknappet liv med kone og børn. Faderen, der har giftet sig med "hende fra Kina" og som forsigtigt rækker ud efter sønnerne. Bedemanden Freddy, der tilbyder Finn et job, og sådan kan man jo også blive bedemand. Langsomt udfoldes Finns forhold til moderen, og langsomt afdækkes hans rolle i hendes sidste timer. Personerne folder sig fint ud, og man føler børnenes opvækst med en alkoholiseret mor helt ind under huden. Et mejslet portræt af, hvad misbrug gør ved de nære omgivelser. Hertil kommer Finns problemer med kæresten Ida, der ikke trives med at glide i baggrunden. Sprogligt stram med mange underspillede sansninger, tørre konstateringer og skæve observationer. Forsidens collage afspejler fint den fragmentariske og nutidige handling.
Joachim Førsund er blevet sammenlignet med landsmanden Anne B. Ragde og på sin vis med rette. Samme tætte miljø med fokus på familierelationer, skæve forbindelser og knudemennesker.
Melankolsk og tørt vittig norsk debutroman om advokaten Finn, der vender tilbage til familien, da moderen dør. Fokus på familien, misbrug, mandeliv i godt sprog. Bred anvendelighed.