Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jeg må holde op med at blande mig!


Beskrivelse


Hvorfor er mor pludselig blevet så glad? Er det på grund af en ny veninde? Eller har hun en hemmelighed? Freja har en hemmelighed, en hemmelighed der gør ondt og som Sara har lovet ikke at blande sig i.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2017

af

af

Pia Gunilla Park

d. 30. jan. 2017

2 nye bind i "Sara serien". Sara er nu blevet 10 1/2 år. Hendes mor er blevet rigtig glad. Er det mon fordi hun har fået en veninde? Eller er der andet på spil? Sara bliver søster til en lillebror og alting begynder at falde på plads i Saras 2 familier. Frilæsning for børn fra 2.-4. klasse, 8-10 år.

I 7. bind "J̈eg må holde op med at blande mig" får Saras mor en hemmelig kæreste og bliver glad igen. Men Sara oplever, at det er svært at tale med mor om de ting der rører sig inde i hende omkring far og Gitte og den kommende baby, om den hemmelige kæreste eller om Freja, som er blevet slået af sin far. I "Jubi, jeg har fået en bror" begynder Sara at få ro i sig selv igen. Sara bliver storesøster og kan igen tale med mor og far om de ting, der rører sig i hende, uden at være bekymret for, om nogen bliver sure eller kede af det.

Sproget er let at læse, der er farvebilleder og teksten er sat op i små afsnit og er lix 14-15. Saras dagbøger om hendes oplevelser, tanker og bekymringer er så tæt på virkeligheden, at man vil kunne genkende sig selv i dem.

Samme tema finder man i Mette Vedsøs VeraVidere med Vera og Videre med i serien "Zoom ind" som kan læses fra 9 årSamme tema finder man i Mette Vedsøs Vera og i serien "Zoom ind" som kan læses fra 9 år.