Bøger / faglitteratur / kogebøger


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Frugterne fra paradiset ; Hverdagsmaden i december ; Brød ; Julebaget ; Eftermiddage ; Guf ; Panforte di Siena ; Den store julekævle ; Spiselige gaver ; Julefrokosten ; Traditionen ; Julekrybben ; Nytåret ; Efter julen ; Helligtrekonger


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lene Hedengran Jacobsen

2007

Til juleelskere der gerne vil have en udførlig koge/bage-og julebog med både opskrifter, historie og tratitioner.

Camilla Plum er ifølge beskrivelsen på sin hjemmeside: selvlært kogekone, foredragsholder, kogebogsforfatter, madskribent på bl.a. Politiken, og halsstarrig debattør. Vi kender hende fra hendes grundige kogebøger, og man bliver bestemt ikke skuffet med hendes nyeste udgivelse: Jul. Omslaget er i rødt/pink og signalerer netop julerier. Det er en ret omfattende samling af juleopskrifter på bl.a. brød, julebag, guf, spiselige gaver og julefrokoster. Der er også noget om traditioner, nytår og tiden efter jul. Bagest et fyldigt register. Bogen er krydret med flotte bileder af juleretter og nisser. Den indeholder både traditionelle opskrifter, historien bag f.eks. granatæbler og mandler. Traditioner beskrives, der er anvisninger på stegetider på julespiser som and-gås og flæskesteg, opskrifter på lækkert tilbehør som hjemmelavet rødkål og æbler og fortælinger om julekrybben og nytår. Alt sammen indbydende og spiseligt serveret.

Vi kender Camilla Plum fra hendes talrige kogebøger; bl.a. Æbler fra 2004, Grønt, 2003, Sødt, 1999 og Dansk mad fra hele verden fra 1996. Der er mange flere at vælge imellem, og hun bliver flittigt lånt på bibliotekerne.

En rigtig julebog med opskrifter skrevet af en af vor tids moderne kogekoner, der ved hvad hun taler om og gerne deler sin viden med os alle.