Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Julie og det knuste hjerte : det kan kun blive værre


Beskrivelse


Det er ikke kedeligt i 14-årige Julie's liv. Drengekrise, venindekrise, forældrekrise og skolekrise alt sammen på en gang. Julie må finde ud af, om hun simpelthen bare er alt for barnlig og kedelig?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2017

af

af

Maria Sjøblom

d. 9. maj 2017

14-årige Julie kommer stadig ud for en masse sjove misforståelser. Mon hun egentlig er alt for kedelig og barnlig? For piger mellem 12 og 14 år. Sjovt 3. bind af Julies dagbogsromaner, som startede med Julie og Snehvide.

Julie har lovet sig selv, at hun skal se problemerne i øjnene i stedet for at flygte fra dem. Men når ens kæreste, naboen Ben, pludselig har pakket kondomer til sin klassetur, så er der vel grund til at blive jaloux? Julies forældre skændes hele tiden, efter at hendes far er blevet arbejdsløs, og den smukke danske dreng Jesper er flyttet ind i kælderen. Der er ikke noget at sige til, at det hele er lidt kaotisk. Samtidigt er der venindekrise, da Franzi pludselig vil være mere moden og bliver mistænkt for at stå bag en forfærdelig ulykke. Der må gøres noget!.

Serien er stadig sjov og med masser af Julies skæve betragtninger. Efterhånden som Julie er blevet lidt ældre, er det også lidt mere alvorlige problemer, der tages hul på. Det hele bliver dog lidt overfladisk og hurtigt berørt, da bogen vil rigtigt mange ting. Men Julies mange fans vil helt sikkert alligevel føle sig godt underholdt. Der er foreløbigt udkommet 5 bind i den tyske serie, så der er mere sjov i vente til seriens læsere.

Læsere af Jim Bentons serie, som starter med Kære dumme dagbog, skal vi ikke bare sige, at det her aldrig er sket?, vil også elske Julies dagbøger.