Bøger / skønlitteratur / roman

Kære skat


Beskrivelse


Fiktive breve fra en forsmået hustru til eksmanden beskriver en skilsmisse, som bliver aktuel på grund af en tidstypisk jagt på lykken.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2010

af

af

Birgit Sloth

d. 10. maj 2010

De fiktive breve fra en forsmået hustru og mor henvendt til eksmanden vil især ramme andre kvinder i 30-40-års alderen i samme situation. Bogen kan også læses som et billede på parforholdet i en børnefamilie anno 2010 eller en klassisk skilsmissehistorie.

Forfatterens anden skønlitterære bog efter den meget vellykkede roman Trods om en omsorgssvigtet pige, der vokser op i et hippiemiljø i 1970'erne. Nu er den generation blevet voksne og selv forældre, og dem handler Kære skat om. Den kvindelige fortæller er kunstner, og den der har styr på alt det hjemlige og står parat med varme boller, mens manden er en travl bankmand. Men han søger lykken og bryder ægteskabet på trods af børn og tidligere løfter. Hvordan kan det gå så galt? Brevformen understreger den ensidige synsvinkel med en beskrivelse af alt det rigtige, som hun har gjort, men det nuancerede sprog, der fint registrerer følelserne, får også læseren til at se "den anden side".

Flere unge kvindelige forfattere beskæftiger sig med skilsmissen: Lone Hørslevs Jeg ved ikke om den slags tanker er normale og facebook-biografien Andrea Hejlskov skriver også om kvinder, der føler sig svigtet, mens Sommerferie af Katrine Grünfeld beskriver selve bruddet. Hendes skrivestil minder om Meghan D. Jakobsen, og begge bruger ordet livsvidne som et plusord for ægtefællen.

Velskrevet lille følelsesstærk brevroman, der rammer noget tidstypisk og genkendeligt for mange, men som ikke står så stærkt som debutromanen.


Jyllands-posten

d. 11. juni 2010

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 11. juni 2010


Berlingske tidende

d. 11. juni 2010

af

af

Kathrine Lilleør

d. 11. juni 2010


Kristeligt dagblad

d. 15. maj 2010

af

af

Liselotte Wiemer

d. 15. maj 2010