To tvillingedrenge adskilles ved fødslen, vokser op i to helt forskellige miljøer og erfarer kun ved tilfældigheder hinandens eksistens 18 år senere. For romanlæsere, der interesserer sig for familieskæbner.
Forfatter Peer Louis Aarestrup udgiver her sin femte roman, der følger to tvillingedrenge, som først lærer hinanden at kende som 18-årige. Deres mor var 17 år, da hun fødte dem, og havde allerede på dette tidspunkt store sociale problemer. Hun fik dog lov til at beholde den ene af drengene, Janus, mens den anden, Halvor, blev bortadopteret til et velstående ægtepar i Vejle, hvor manden arbejdede som ingeniør på byens store bomuldsfabrik. Romanen følger de to drenges meget forskellige opvækst, hvor Janus først finder ro og stabilitet, da han kommer på børnehjemmet Kana i Gentofte. Tilfældigheder gør, at de to drenge lærer hinanden at kende og sammen får gjort op med deres fortid.
Det er interessant at følge de de to drenges livshistorie og de ulige og uretfærdige vilkår, deres opvækst foregår under, for det er godt skildret, hvilket desværre ikke ændrer ved, at romanens overordnede konstruktion forekommer fortænkt.
En anden roman, der omhandler børnehjemsbørn, er Det syvende barn af Erik Valeur.