Kapgang er til primært voksne læsere. Bogens forside sælger ikke bogen særligt godt, men bagsideteksten formidler bogens indhold fint.
Morten Kirkskov debuterer med romanen Kapgang, der foregår i 1970'erne og handler om den 13-årige dreng Martin. I starten af bogen dør hans mor pludseligt og efterlader familien bestående af Martin selv, hans bror Jens og faderen i chok. Faderen især er så meget i chok, at han i hvert fald i begyndelsen lader børnene passe sig selv, mens han prøver at forlige sig med konens død. Den lidt gammelkloge Martin prøver imens at navigere rundt imellem sin skolegang, moderens død, den kommende konfirmation og sin pubertet og spirende seksuelle følelser, der på forvirrende vis rettes imod både den jævnaldrende Kristine og den gode ven Kim. Morten Kirkskov skriver indfølende og forstår at formidle den unge, forvirrede og gammelkloge Martins tanker og følelser. Samtidig får man som læser en god fornemmelse for historiens 1970'er-periode. Bogen bliver filmatiseret i 2011.
Historien er modelleret over forfatterens eget teenageliv, men personnavne og begivenheder er ændret. Således kan den til dels minde om for eksempel Knud Romers Den som blinker er bange for døden, dog uden at blive lige så omdiskuteret, som Romers bog var.
Kapgang er et velskrevet portræt af en sørgende og pubertetsramt dreng, der prøver at blive voksen og komme til en forståelse af sig selv i et lillebysamfund i 1970'erne. Bogen er mest til voksne læsere.