Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Klaras egen sejr


Beskrivelse


Lisa har meldt Klara og hende selv til et stævne i terrænspringning, hun har bare lige glemt at spørge Klara først! Men pigerne går nu i gang med træningen, som bliver lidt mere udfordrende for Klara da hun igen havner på skadestuen! Pigerne er alene hjemme en uge, og da alt ser lidt for sort ud, får Klara hjælp fra en helt uventet kant.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juli 2010

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 16. juli 2010

Ottende bog i den svenske hesteserie Klara, der henvender sig til hesteinteresserede piger fra 10 år. Dette omslag er også i pink nuancer, i en lidt gammeldags hyggelig stil.

Det ottende bind i serien Klara er som de øvrige bind i serien - en typisk hestebog, som udover dette også er en pigebog om skole, veninder, relationen til forældre og de konflikter, der følger med. Lisa har meldt Klara og sig selv til et stævne i terrænspringning, hun har bare lige glemt at spørge Klara først! Men pigerne går nu i gang med træningen, som bliver lidt mere udfordrende for Klara da hun igen havner på skadestuen! Pigerne er alene hjemme en uge, og da alt ser lidt for sort ud, får Klara hjælp af Peter, som nok var den sidste i verden hun havde regnet med! Bogen er forholdsvis let at læse med mange dialoger. Alt er fortalt lige ud ad landevejen i jeg-form, i et let sprog og med stor viden om heste. Der begynder at være lidt mere forelskelse og pige/drenge relationer i serien, og denne bog følger fint op på det.

Som de syv andre bøger i serien, er der stærke tråde til stilen fra Lin Hallbergs bøger, og også til de gode gamle hestebøger som Britta og Silver og Gitte-bøgerne af Ruby Ferguson.

Ottende bog i populær svensk hesteserie. Letlæst sprog med heste, drenge/piger og action. Lige til hylden med hestebøger. Og vi venter meget gerne på flere i denne serie.