Bøger / faglitteratur

Kort & godt om ADHD


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Kort og klar viden om ADHD, om symptomer, årsager og behandling, særlige forhold for børn, unge og voksne med ADHD, og om hvordan man kan forholde sig til ADHD i hverdagen.

Indhold

Hvad er ADHD? ; ADHD-diagnosen - udbredelse og årsager ; Opmærksomhed, hyperaktivitet, impulsivitet og andre vanskeligheder ; Behandling af ADHD ; Hvad kan man selv gøre? ; Fremtiden med ADHD


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 23. jan. 2015

Bogen her giver et kort og præcist overblik over ADHD for dem, der selv har symptomer, for de der er behandlere, pædagoger, lærere og naturligvis for de mange, der er pårørende til mennesker med ADHD, både børn, unge og voksne.

ADHD er en hyppig tilstand i befolkningen, 2-4% af alle børn har diagnosen og 2% af alle voksne. Tallet er stigende, hvilket selvfølgelig bl.a. skyldes større opmærksomhed på problemet, men også en større uoverskuelighed i den moderne verden. Med bogen her ønsker forfatteren, der er professor i børne- og ungdomspsykiatri ved Aarhus Universitet, at give en overskuelig introduktion til et emne, der således berører mange. Først defineres ADHD, og symptomer afdækkes i forhold til både børn, unge og voksne. Dernæst får vi en gennemgang af, hvordan man stiller diagnosen efterfulgt af afsnit om medfølgende psykiske lidelser og behandlingsmuligheder, både medicinske og alternative. Til slut gode råd, spørgsmål og forslag til yderligere læsning. Andre bøger i serien "Kort & godt" fra Dansk Psykologisk Forlag er fx Kort & godt om depressionKort & godt om stress og Kort & godt om stressADHD er en hyppig tilstand i befolkningen, 2-4% af alle børn har diagnosen og 2% af alle voksne. Tallet er stigende, hvilket selvfølgelig bl.a. skyldes større opmærksomhed på problemet, men også en større uoverskuelighed i den moderne verden. Med bogen her ønsker forfatteren, der er professor i børne- og ungdomspsykiatri ved Aarhus Universitet, at give en overskuelig introduktion til et emne, der således berører mange. Først defineres ADHD, og symptomer afdækkes i forhold til både børn, unge og voksne. Dernæst får vi en gennemgang af, hvordan man stiller diagnosen efterfulgt af afsnit om medfølgende psykiske lidelser og behandlingsmuligheder, både medicinske og alternative. Til slut gode råd, spørgsmål og forslag til yderligere læsning. Andre bøger i serien "Kort & godt" fra Dansk Psykologisk Forlag er fx Kort & godt om depression og .

Kort, klar og meget oplysende, kan bruges af alle der har ADHD inde på livet.

Hvis man har behov for uddybning omkring børn og unge, kan man gå til Børneliv i kaosADHD, om voksne med ADHD er der ADHD af Sverre Hoem, begge bøger går mere i dybdenHvis man har behov for uddybning omkring børn og unge, kan man gå til Børneliv i kaos, om voksne med er der af Sverre Hoem, begge bøger går mere i dybden.


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 52, nr. 3 (2015)

af

af

Birgit Marott

Årg. 52, nr. 3 (2015)