Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lars : den lille, glade kanin


Beskrivelse


Lars er en sød, lille kanin, som elsker at hoppe, sove, drikke og spise - især er han vild med frugt og salat.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2015

af

af

Jesper Holtoug

d. 18. maj 2015

Lars er en lille, glad kanin, som elsker at hoppe, spise og sove. Læs mere om kaninen Lars og se hvad han ellers laver. Selvlæsning for alderen 5-7 år.

Med helt korte sætninger, mange gentagelser og enkle billeder beskrives hverdagshandlinger for en lille, tam kanin. Bogen er i stift, blankt bind og trykt på ret kraftigt papir. Forfatteren har tidligere udgivet tre lette bøger og e-bøger om pigen Trine.

Bogen er meget let og meget enkel. De forholdsvis mange gentagelser understøtter læseforståelsen, men giver også teksten et noget kedsommeligt præg. Der er ikke nogen egentlig historie i bogen, snarere en række opremsninger af dagligdagens få begivenheder i en kæle-kanins liv. Stregtegningerne er enkle og understøtter fortællingen, men det er en smagssag, om de forenklede kanin-portrætter med udtryksfulde, manga-lignende træk falder i ens smag.

Der findes mange lette historier om kæledyr, også en del som er sjovere og mere overraskende end den her anmeldte, for eksempel Jørns Jensens dyrehistorier fra "Mini PS serien": Nanas kaninLunas super kaninMin kat, Lunas super kanin eller Min katDer findes mange lette historier om kæledyr, også en del som er sjovere og mere overraskende end den her anmeldte, for eksempel Jørns Jensens dyrehistorier fra "Mini PS serien": Nanas kanin, eller Min katDer findes mange lette historier om kæledyr, også en del som er sjovere og mere overraskende end den her anmeldte, for eksempel Jørns Jensens dyrehistorier fra "Mini PS serien": Nanas kanin, Lunas super kanin eller .