Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Legenden om Ørnefolket - den sidste drage


Beskrivelse


Fantasy. Remus fra det lille ørkenfolk er rejst til Sandhjem for at finde den anden halvdel af den magiske ring. I Sandriget han må tage kampen op mod kaliffens ondsindede rådgiver og stå ansigt til ansigt med den allersidste drage.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2018

af

af

Marion Tirsgaard

d. 11. dec. 2018

Remus fra det lille ørkenfolk er rejst sydpå til Sandriget for at finde den anden halvdel af den ring, der kan redde Argonia. 3. og sidste del i den letlæste fantasyserie "Legenden om Ørnefolket". Til 9-11-årige, der efterspørger klassisk fantasy.

Den lille ørneridder Remus er fulgt i sporene på Maximus' tjener på jagt efter den anden halvdel af Maximus' ring, Circulus. Kun med begge halvdele af ringen kan Remus redde Argonia fra dens undergang. I Sandhjem må Remus tage kampen op mod den ondsindede Salladhor Khan, den unge og syge kalifs rådgiver, der som Remus er ude efter ringen. Men der venter Remus en anden og noget større overraskelse i Sandhjem.

Det er en fin afslutning på trilogien om Remus og hans kamp for at redde Argonia fra vulkanens udbrud. Som i de forrige bind er der dømt spænding fra start til slut i denne klassiske fantasyhistorie, der vrimler med drager, magi og fjendskab. Bogen har sort-hvide illustrationer og er let at læse. De korte kapitler, illustrationerne og layoutet gør bogen let at overskue for de børn, der er kommet godt i gang med læsningen. Serien skal læses i rækkefølge.

Serien minder om andre letlæste fantasyserier som fx Josefine Ottesens "Drageherren" eller Pernille Eybyes "Dragesjæle", hvor Den sorte drage er 1. bind i serien.