Bøger / faglitteratur

Løbeskolen : en træningsguide til 5 og 10 kilometer


Beskrivelse


En guide til at komme i gang med at løbe. Med 6 træningsprogrammer for begyndere, let øvede og øvede. Også om puls- og intervaltræning, mentaltræning, forberedelse til konkurrencer og hvordan man undgår skader.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2010

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 23. juni 2010

Til nye løbere, og løbere der vil prøve at være mere systematisk med deres løb, eller træne op til at kunne løbe en specifik distance.

Bogen er skrevet af Henrik Jørgensen, en af Danmarks bedste konkurrenceløbere gennem tiden, Jørgensen har også mange år som fritidsløber på bagen. Bogen er skrevet i et let og forståeligt sprog, at Jørgensen ikke er egentligt idrætsuddannet gør, at der ikke er komplicerede fysiologiske termer. Bogen indeholder 6 løbeprogrammer til 5 og 10 km. 2 for begyndere, 2 for let øvede og 2 for øvede. Derudover er der tips og tricks til, hvordan man holder motivationen ved lige. Men hoveddelen af bogen er løbeprogrammerne. Jørgensen er ikke den store fan af højteknologiske løbegadgets som pulsure og gps, men mener de kan være en god hjælp hvis de får en op af sofaen og ud at løbe.

Bogen er udgivet før i 2007. Den foreliggende er i det store og hele identisk med udgaven fra 2007, der er tale om meget få rettelser. Desuden findes der ganske udmærkede træningsguides på nettet, der dog er knap så pædagogiske og overskuelige som denne.

En af de bedste løbeguide der findes, men har man den tidligere udgave kan denne udværes.


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Anne Grete Jacobsen

2006

Træningsprogrammer til løb for både nybegyndere og øvede kan findes mange steder : i mange bøger om løb, i bladet I form, på www.dourun.dk og andre steder på nettet, men ingen steder så godt og uddybende som her. Hvis man følger bogen, svarer det næsten til at have en personlig træner. Bogen er skrevet af Henrik Jørgensen, en af Danmarks bedste langdistanceløbere gennem tiderne, og bogen er blevet til i forbindelse med et samarbejde med Berlingske tidende omkring Friløbet i København og en løbeskole, hvor formålet var at få mange nye til at løbe. Det sværeste er ikke at komme i gang med at løbe, kunsten består i at blive ved og bevare motivationen, og dertil er bogen her en god hjælp. Der er indledende ord om, hvorfor man løber, en gennemgang af forskellige måder at løbe på og lidt om vejrtrækning, pulstræning, strækøvelser og skader, men størstedelen af bogen består af 6 forskellige løbeprogrammer til 5 og 10 km løb. 2 for begyndere, 2 for let øvede og 2 for øvede. Hvert program strækker sig over 16 uger, og der er en grundig beskrivelse af de enkelte løbedages program. Programmerne er tilrettelagt sådan, at man kan springe ind, hvor man nu synes man hører hjemme, eller tage alle 6 programmer i en rækkefølge. Hvis man starter helt forfra og følger alle 6 programmer, har man træningsplanen for de næste 2 år.