Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lyk'lig den, som Dunne får


Beskrivelse


Dunne skal tilbringe vinterferien hos mormor og morfar, men hun savner veninden, Ella Frida. Mormor giver Dunne lov til at besøge Ella Frida, der bor i Norrköping, men togturen går ikke helt som forventet. For 5-9 årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2023

af

af

Mette Rabæk Poulsen

d. 13. jan. 2023

Dunne skal tilbringe vinterferien hos mormor og morfar, men hun savner veninden, Ella Frida. Mormor giver Dunne lov til at besøge Ella Frida, der bor i Norrköping, men togturen går ikke helt som forventet. Højtlæsning for 5-9-årige og selvlæsning for dygtige læsere fra 7 år.

Dunne er en glad pige, der bor sammen med sin far, Gianni. Dunnes mor er død, men far har en sød kæreste, der hedder Vera, og mormor og morfar er også gode til at passe på Dunne. Ella Frida er Dunnes bedste veninde, der desværre bor alt for langt væk. De to piger savner hinanden. De taler sammen i tankerne og besøger hinanden, så ofte det er muligt. Historierne om Dunne handler om venskab, kærlighed og troen på det gode liv, der ikke nødvendigvis er let, men stadig fuld af lykke.

Endnu to dejlige historier om lykkelige Dunne, der vil glæde de små læsere. Dunne fremstilles troværdigt, og bøgernes dilemmaer rammer målgruppen godt. Bøgerne er hardbacks af høj kvalitet, med smukke, stemningsfulde forsider. Teksten er luftig og med mange fine sort-hvid illustrationer, der understøtter handlingen.

En pendant til den lidt pigede serie om Dunne kunne være serien om Zigge, se fx Zigge med zHedvig!, der har drengen Zigge som hovedperson. Serien om Hedvig! har også mange paralleller til serien om DunneEn pendant til den lidt pigede serie om Dunne kunne være serien om Zigge, se fx Zigge med z, der har drengen Zigge som hovedperson. Serien om har også mange paralleller til serien om Dunne.