Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Målmanden og havet


Beskrivelse


Vennerne Theo og Lena skal starte i syvende klasse, men det bliver ikke et let år. Theo forelsker sig, mens Lena må kæmpe for at beholde sin plads om målmand på fodboldholdet.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2018

af

af

Marion Tirsgaard

d. 7. feb. 2018

Theo og Lena, som vi første gang mødte i Vaffelhjerte, er tilbage i en skøn bog om venskab, forelskelse og livet i en lille norsk by. Bogen kan selvlæses fra 9-12 år og er oplagt til højtlæsning fra 7-8 år.

Generte Theo og fandenivoldske Lena er stadig naboer og bedstevenner. De skal starte i syvende klasse, men det bliver et dramatisk år. Theo forelsker sig i den nye pige, Birgitte, men ved ikke helt, hvordan han skal nærme sig hende, og en ny fodboldtræner gør livet surt for Lena, der dog ikke har tænkt sig at give op. Samtidig kæmper farfar på havet for at fange de store fisk, og Theos mor er ikke helt, som hun plejer at være. Maria Parr debuterede med VaffelhjerteTonje Glimmerdal, men fik sit store gennembrud med den prisbelønnede Tonje Glimmerdal. Bøgerne om Theo og Lena kan læses uafhængigt af hinandenGenerte Theo og fandenivoldske Lena er stadig naboer og bedstevenner. De skal starte i syvende klasse, men det bliver et dramatisk år. Theo forelsker sig i den nye pige, Birgitte, men ved ikke helt, hvordan han skal nærme sig hende, og en ny fodboldtræner gør livet surt for Lena, der dog ikke har tænkt sig at give op. Samtidig kæmper farfar på havet for at fange de store fisk, og Theos mor er ikke helt, som hun plejer at være. Maria Parr debuterede med Vaffelhjerte, men fik sit store gennembrud med den prisbelønnede . Bøgerne om Theo og Lena kan læses uafhængigt af hinanden.

Det er en ualmindelig dejlig bog og én af dem, der er meget langt i mellem. Det er en fortælling om det gode børneliv og et dybt venskab men også en fortælling om to 12-årige børn, der står på tærsklen til ungdomslivet og som lærer at stå ved sig selv.

Maria Parr skriver og fortæller som en ren Astrid Lindgren. Bogen kan bedst sammenlignes med bøgerne om børnene i Bulderby. Fragolas bøger om Mumleby, senest En sødmefuld sommer i Mumleby har lidt af den samme stemning af godt børneliv, men rummer ikke samme dybde hverken i fortællingen eller i sproget.


litteratursiden.dk

d. 7. juni 2018

af

af

Metteline Lykke Rasmussen

d. 7. juni 2018

Opfølgeren til Vaffelhjerte er en tidløs fortælling om livet på kanten af havet og puberteten. Theo og bedstevennen Lena bor stadig i den lille norske kystby Knald-Mathilde, og nu er de på vej i 7. K...


Jyllands-posten

d. 27. maj 2018

af

af

Marie Theilmann

d. 27. maj 2018


Politiken

d. 23. juni 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 23. juni 2018


Weekendavisen

d. 16. mar. 2018

af

af

Jannie Schjødt Kold

d. 16. mar. 2018