Bøger / faglitteratur

Madopdragelse


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Råd og eksempler på hvordan du får dit barn til at spise al den mad, som er sund, smuk og livsnødvendig for at barnet får et godt fundament og gode vaner at starte livet på.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2015

af

af

Lone Krøgh

d. 24. juni 2015

At få børn i alle aldre til at spise sundt og varieret kan være en udfordring, men som ansvarlige voksne og forældre er det en opgave, vi skal tage på os. Det er, hvad denne bog handler om.

Med udgangspunkt i egne erfaringer som mor til to nu voksne sønner og som madmor i en institution og sundhedscoach på en efterskole, slår forfatteren et slag for vigtigheden i at lære børn at spise sundt og varieret. Det gøres ikke med trusler eller ved at lokke, men gennem en vedholdende og konsekvent indsats gennem børnenes opvækst. Den voksne skal stå ved sin rolle som den ansvarlige, den vidende, den bestemmende og den, der kan overskue konsekvenserne. Barnet skal tilbydes en varieret kost ud fra den tilgang, at selvfølgelig kan børn lære at spise det meste. Det kan tage tid og tilvænning, og den voksnes opgave er desuden at sørge for gode rammer omkring måltidet og en positiv italesætning af maden.

En velment bog med holdninger til børns madvaner og -kultur. Rådene er fornuftige og bestemt gangbare og alle hørt før; spørgsmålet er, om bogen vil nå ud til andre end dem, der i forvejen er enige i budskabet. Sprogligt er bogen lettilgængelig og lidt snakkende.

Kan minde om titler som Børn og bordets glæderSmil vi skal spise og Smil vi skal spise. Børn og mad er desuden et emne, som bliver behandlet i talrige bøger om barnets udviklingKan minde om titler som Børn og bordets glæder og . Børn og mad er desuden et emne, som bliver behandlet i talrige bøger om barnets udvikling.