Bøger / skønlitteratur / roman

Mænd uden ansigt


Beskrivelse


Vestlige toppolitikere tilknyttet Bilderberg tortureres og myrdes, og journalisten David kontaktes af morderen, der vil se den vestlige verden brænde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2017

af

af

Iben Jakobsen

d. 21. nov. 2017

Spændingsroman om fanatiske islamister, der er ude på at terrorisere den vestlige verden, og en journalist, der får chancen for at komme helt tæt på. For spændinglæsere med hang til dramatik.

Journalisten David Salamon arbejder for DR og er ved at lave et program om Danmarks rolle i krigen mod terror, da han kontaktes af "lille h", der har en vendetta mod den lukkede organisation Bilderberg, der styres af den vestlige verdens elite. David aner snart en sammenhæng mellem den anonyme terrorist og en række ritualiserede mord på alverdens toppolitikere - og han kommer også selv i livsfare.

Selvom hovedpersonen er David, ses størstedelen af bogen gennem skurken Holgers øjne, og hans konstante had til Danmark og den vestlige verden bliver hurtigt trættende. Den spændende stemning udebliver - historien virker urealistisk både med hensyn til plottet og de mange torturmord. Man føler ingen tilknytning til bogens "helte". Sproget er til tider klodset i sine formuleringer og meget gentagende. Bogen har desuden en håndfuld fejl, som fx på side 19, hvor der optræder en grå jakke - som så på side 21 beskrives som sort.

Andre bøger om terror i det danske er fx Nærmeste pårørendeTerror DanmarkSkuddene i København og Terror Danmark, samt fagbogen Skuddene i KøbenhavnAndre bøger om terror i det danske er fx Nærmeste pårørende og , samt fagbogen Skuddene i KøbenhavnAndre bøger om terror i det danske er fx Nærmeste pårørende og Terror Danmark, samt fagbogen .