Bøger / skønlitteratur til børn

Magnus & Mini


Beskrivelse


Billedbog. Magnus skal altid dele med sin lillesøster Mini, og det gider han ikke. Han udtænker en sofistikeret plan, så han selv kan lege med sit nye puslespil. Men måske er det alligevel sjovere, når Mini er med?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juli 2020

af

af

Marion Tirsgaard

d. 2. juli 2020

Magnus vil ikke altid dele med sin lillesøster og udtænker en sofistikeret plan, så han selv kan lege med sit nye puslespil. Men måske er det alligevel sjovere, når Mini er med? Skøn billedbog til de 3-6-årige.

Magnus' lillesøster Mini vil altid lege med det, Magnus leger med. Han er den store, siger de voksne, så han skal lære at dele, men Magnus har ikke lyst til at dele. Slet ikke det puslespil, han lige har fået af mormor. I vrede kommer han til at skubbe til Mini, men Magnus er stor nok til at være sofistikeret og bruge sit hoved i stedet for at slå, siger mormor. Magnus udtænker en sofistikeret plan, men måske er det alligevel sjovere, når Mini er med? Siri Melchior står bag bøgerne om Rita og Krokodille og har illustreret en række andre billedbøger fx Pølse vil ikke have, at far er pinligOrdtrolden og OrdtroldenMagnus' lillesøster Mini vil altid lege med det, Magnus leger med. Han er den store, siger de voksne, så han skal lære at dele, men Magnus har ikke lyst til at dele. Slet ikke det puslespil, han lige har fået af mormor. I vrede kommer han til at skubbe til Mini, men Magnus er stor nok til at være sofistikeret og bruge sit hoved i stedet for at slå, siger mormor. Magnus udtænker en sofistikeret plan, men måske er det alligevel sjovere, når Mini er med? Siri Melchior står bag bøgerne om Rita og Krokodille og har illustreret en række andre billedbøger fx Pølse vil ikke have, at far er pinlig og .

Skøn og troværdig billedbog om søskendekærlighed på både godt og ondt og om at være den store, der altid skal tage hensyn og dele med den lille. Sproget flyder, og illustrationerne er fulde af charme og udtryk, som børnene let vil kunne spejle sig i - særligt, hvis de selv er storebror eller -søster.

Der findes mange andre billedbøger om at dele og lege med søskende fx Det er ikke i orden, Ingolf!Willi leger med lillesøsterPølse vil ikke spise aftensmad og Willi leger med lillesøster. Er man fan af tegnestilen, kan bøgerne om Pølse anbefales, fx Pølse vil ikke spise aftensmadDer findes mange andre billedbøger om at dele og lege med søskende fx Det er ikke i orden, Ingolf! og . Er man fan af tegnestilen, kan bøgerne om Pølse anbefales, fx Pølse vil ikke spise aftensmadDer findes mange andre billedbøger om at dele og lege med søskende fx Det er ikke i orden, Ingolf! og Willi leger med lillesøster. Er man fan af tegnestilen, kan bøgerne om Pølse anbefales, fx .