Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mine venner kalder mig Monster


Beskrivelse


Michael udspionerer sin forhadte lærerinde. Han opdager, hun er et væsen fra en fremmed planet, som vil overtage jorden, men det lykkes Michael at stoppe hende. Eller gør det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2009

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 3. sep. 2009

Gyserhistorie med let science fiction-præg til selvstændig læsning for de 10-12-årige.

Ny bog i serien Gåsehud horrorland. Michael, der på grund af sin størrelse kaldes Monster, rager uklar med den nye lærerinde Mrs. Hardesty. Da han og et par venner vil udspionere og skræmme hende, opdager de, at hun tilsyneladende er i færd med at udruge et kæmpemæssigt æg i sit hus. Det viser sig, at hun er en alien, der er i færd med at overtage jorden ved at gøre menneskene til slimede grønne uhyrer, som det i ægget, men det lykkes Michael og vennerne at forpurre planen. Eller gør det? Bogen afsluttes med kapitler fra historier fra forlystelsesparken "Horrorland". Som vanligt skriver R.L. Stine historien på børnenes niveau. Bogen er underholdende og let at læse og forstå, og de gyselige optrin serveres med en god portion humor. Alle kapitler slutter med en cliffhanger, som giver læseren lyst til at læse videre.

Denne gyser ligner seriens øvrige bøger for målgruppen. Dennis Jürgensen er i visse af sine bøger den nærmeste danske parallel til Stines urealistiske, men spændende og humoristiske gyserstil.

Der spares ikke på effekterne i R.L. Stines gyserbøger - heller ikke i denne. Bogen er ganske velskrevet, skrevet med humor og på målgruppens niveau, og den kan som de øvrige i serien måske medvirke til at få nogle bogdroppere i gang med læsningen igen.



Informationer og udgaver