Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Miras Martin


Beskrivelse


10-årige Mira har meget at tumle med inde i sit hoved. Forelskelse, venskaber og mor, der ingen penge har.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2018

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 3. jan. 2018

Mira på 10 er både venner med og hemmeligt forelsket i klassekammeraten Martin. Men hun er også ven med den irriterende Ina. En fin hverdagsbog om venskaber, familier og retten til at være sig selv. En bog til at læse selv for piger mellem 9 og 12 eller til at læse op for dem over 7 år.

Mira har mange ting at arbejde med inde i sit hoved. Hun leger godt med klassekammeraten Martin ude i deres hemmelige hule i skoven, men Martin er nu også sød på en helt særlig måde, og hun er sikker på, at alle pigerne er vilde med ham. Men der er også Ina i klassen, og alle hendes irriterende spørgsmål. Hvordan får man sagt fra? Mira bor alene med sin søde mor, men penge har de ikke mange af, og det er svært, når man rigtigt gerne vil være med i det band nogle fra klassen laver. Følg Mira det forår, hvor der sker så mange ting, og hvor hun lærer nyt om sig selv. Det er den svenske forfatters første bog på dansk.

Det er en sød og stilfærdig bog om en følsom pige med problemer, de fleste børn kender fra deres egen hverdag både i skolen og familielivet. Hun løser dem inde i sig selv ved at tænke og spekulere og kommer både lykkeligere og stærkere ud på den anden side. Bogen er ikke svær at læse og ser overkommelig ud med store typer og luft på siderne. Forsiden passer fint til indholdet.

En anden hverdagsbog om en tænksom pige er Dagens katastrofer.