Bøger / skønlitteratur til børn / gå på opdagelse

Mission til flunkernes planet


Beskrivelse


Billedbog. Et hold astronauter lander på flunkernes planet, hvor de udsættes for flunkernes drilagtige chikanerier. Før rumforskerne kan komme helskindede hjem, skal der løses opgaver i myldrebilleder, i labyrinter og med bogstaver og tal.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2001

af

af

Birger Hoff (skole)

d. 14. sep. 2001

Hvor det altid har været Flunkerne der har opsøgt vores verden, har forfatterne nu taget konsekvensen og sendt 3 astronauter og en robot-pilot (som desværre bliver skilt ad fra starten af de emsige små rumvæsner) til flunkernes planet i det ydre rum. Året er 2070 og rumskibet hedder Apollo XXll. De små farverige væsner er bestemt ikke venligt stemt over for besøg udefra, så astronauterne bliver sat på en hel række opgaver, som må løses inden de igen kan vende næsen mod jorden. Og løsningen af disse opgaver er naturligvis overladt til læseren. Ud over de snart traditionelle find-opgaver i de sædvanlige myldrebilleder, som kendes fra bl.a. Holger-bøgerne, drejer det sig om opgaver som oversættelse fra flunkesprog til vores sprog, sammenligning af billeder med indlagte fejl, labyrintopgaver, afkodning af forskellige tegn m.m. De enkelte opgavesider er kædet sammen af en kort fortløbende tekst samt en instruks til den enkelte opgave. Teksten kan læses af habile læsere fra omkring 10 år, så de lidt yngre og nysgerrige må klare sig med lidt hjælp. Flunkernes planet er uforpligtende og harmløs underholdning.


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2001

af

af

Inger Søndergaard

d. 14. sep. 2001

Flunker-fans vil juble - flunkerne er over os for 7. gang, og her kan billedbogslæsere efter samme koncept og i den samme crazy tegneseriestil gå på opdagelse i billederne af de små spidsørede rummænd. Historien foregår i år 2070, hvor 4 rumforskere fra De Forenede Nationers Rumforskningscenter (FNR) lander på en fjern planet, der viser sig at være beboet af de drilagtige flunker. Denne begivenhed skildres i 17 episoder med sprælske tegninger og en kort billedtekst. Til hvert billede er knyttet en opgave, som skal løses for at hjælpe rumforskerne fra flunkernes chikanerier og få dem helskindede hjem. Opgaverne lægger op til at gå på opdagelse i billederne, men de fleste ligner mere de opgaver, som findes for børn i ugebladene f.eks. finde fejl, regne, løse bogstavkoder og labyrinter. I de tidligere Flunkerbøger har opgaverne været mindre væsentlige, da bøgerne stort set kun bliver brugt til spontan kiggejagt i myldrebillederne. Men billederne i denne bog lægger ikke op til helt så meget fordybelse i tegningerne, der indeholder færre overraskende deltaljer og sjove flunker end tidligere. Bogen vil helt sikkert blive efterspurgt, men for mange inkarnerede flunker-læsere fra 5 år vil den nok være et lidt skuffende gensyn.