Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Misteltens arving


Beskrivelse


Fantasy. Kong Crispin og hans dronning Ceder og hele landet Mistelten kastes ud i en voldsom krise, da parrets førstefødte, Tusindfryd, kidnappes. Dertil kommer både naturkatastrofer og oprørsforsøg. Det lille samfund af egern, pindsvin og oddere står sammen og kæmper sig gennem alle vanskeligheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lars Aagaard

2007

Etisk og moralsk stærk fortælling med nytestamentlige undertoner og karakter af dannelsesroman og civilisationsskildring. Rigtig god til oplæsning i hjem, skole og organisationer, hvor disse værdier værdsættes. Kan selvlæses fra 11 år.

Tredje del af Krøniken om Mistelten, som startede med Urchin og de dansende stjerner, efterfulgt af Urchin og hjertestenen. Den nyfødte egern-prinsesse Tusindfryd kidnappes og hele landet Mistelten med egern, pindsvin og oddere leder højt og lavt. Samtidig ulmer et mindre oprør, hvor en lille gruppe udbreder rygter om, at den afsatte tyran, kaptajn Kerne, skulle være set i live. Sideløbende følger vi bortføreren, det sindsforvirrede gamle egern Linty, som i Tusindfryd ser sit eget fortabte barn. En naturkatastrofe og forgiftning af et vandløb med skidenpest til følge øger dramaet, som både bringer nye unge helte på banen, men også slår garvede som kaptajn Lugg af marken. Skildringen er spækket med fornøjelige bipersoner og gribende heltemod.

Krøniken om Mistelten minder mig om Brian Jacque's Ridder Martins sværd fra 1992, den eneste af Krøniker fra Rødsten, som er oversat til dansk.

På niveau med seriens to første bind, Urchin og de dansende stjerner fra 2005 og Urchin og hjertestenen fra 2006.Informationer og udgaver