Bøger / skønlitteratur / roman

Mørkets ridder


Beskrivelse


Krimi. Den pensionerede efterforsker Harry Bosch finder sammen med en ung kollega Renée Ballard om opklaringen af en gammel sag om en myrdet 15-årig pige, som Harry har lovet hendes mor at opklare.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2019

af

af

Per Månson

d. 22. mar. 2019

Den pensionerede efterforsker Harry Bosch finder sammen med en ung kollega Renée Ballard om opklaringen af en gammel sag om en myrdet 15-årig pige. Harry har lovet pigens mor at opklare sagen. For alle Connellys læsere - og nye kan begynde her.

Den amerikanske forfatter har efterhånden over 30 bøger bag sig og starter nu en ny serie med makkerparret Ballard og Bosch. Ballard arbejder på natholdet og er degraderet efter en sexchikanesag mod sin tidligere chef. En dag overrasker hun Bosch, der roder i en kollegas sagsmapper. Hun bliver først vred, men begynder at interessere sig for den gamle sag, og finder en sjælemakker i Bosch, da de begge er kompromisløse og ambitiøse på ofrenes vegne.

Endnu en vellykket Connelly-roman, der dog er lidt nede i gear i forhold til de seneste Harry Bosch-krimier, men det skyldes især, at Ballard skal præsenteres, og det gøres bedst ved at beskrive hendes rutiner i politikorpset, og en del af de sager, hun arbejder med, viser sig at have betydning for opklaringen af pigemordet. Sprogligt som altid helt i top.

Harlan Coben og Lee Child kunne være gode bud til Bosch-fans.


litteratursiden.dk

d. 10. apr. 2019

af

af

Preben B. Christensen

d. 10. apr. 2019

Formidabel politikrimi med en fin tone af noget ømt og rørende. Connelly har en velgørende sympati for sit makkerpar, der graver dybt i baghaven til Hollywoods glitrende verden. Sidste år, altså 2018,...


Politiken

d. 5. apr. 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 5. apr. 2019


Berlingske tidende

d. 5. apr. 2019

af

af

Jørgen Johansen (f. 1941)

d. 5. apr. 2019