Interessant bog, der med udgangspunkt i den klassiske retoriske fagdidaktiks indsigter forsøger at placere disse i en ny didaktisk kontekst, hvor bl.a. digitale hjælpemidler spiller en rolle. Henvender sig til alle, der interesserer sig for mundtlig kommunikation og er tiltænkt som grundbog til læreruddannelsen.
I danskfaget kan man ikke nøjes med at beskæftige sig med den mundtlighed, eleverne kender så godt - skolen har et ansvar for, at alle børn får indsigt i de kommunikationssituationer, vi forbinder med offentlighedsfasen, fx debatter, taler, oplæsninger. Bogen gør ekstra meget ud af kundskabsområderne, krop og stemme, digitale hjælpemidler, analyse af kommunikationssituationen og mundtlig sprog. Bogens første del introducerer til en række kerneområder indenfor retorisk teori. Anden del introducerer til en række monologiske genrer og tredje del introducerer til centrale dialogiske og trialogiske genrer.
En vigtig og velskrevet bog, der indeholder mange konkrete eksemplificeringer, fx analysen af statsministerens corona-taler, Kronprins Frederiks tale til dronning Margrethe og prins Henrik i 1992 og flere forskellige elevarbejder. Der er løbende gennem bogen mange gode figurer, der er med til at tydeliggøre bogens budskaber. Det er værd at fremhæve et af bogens afsluttende kapitler, "Oversigt over retoriske figurer", hvor flere retorik-fagbegreber defineres.
Bogen kan relateres til Grundbog i retorik.