Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Når man kysser med øjnene


Beskrivelse


En sejltur for at se på delfiner udvikler sig pludselig til et mareridt for Sara. Båden kæntrer og sammen med to unge mænd strander hun på en øde ø, hvor de må kæmpe for at overleve. Samtidig befinder Sara sig midt i et spirende trekantsdrama.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2015

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 6. feb. 2015

Romantisk og dramatisk ungdomsroman. Sara er sammen med sin far rejst til Indonesien, men det, der skulle have været en dejlig eksamensgave, forvandles pludselig til en kamp på liv og død. Fra 13 år, især for piger.

En sejltur for at se på delfiner, udvikler sig pludselig til et mareridt. Sara er sammen med sin far taget ud for at kigge på delfiner. På båden er også den selvsikre Mark og den unge indonesiske fører af båden, Kuno. Mark presser Kuno til at følge en flok delfiner, og pludselig går alt skævt. Båden kæntrer, og de tre unge menneske strander på en øde ø. Sara befinder sig i en ekstrem situation. Hun skal kæmpe for at overleve, men befinder sig også midt i et trekantsdrama, hvor hun mærker den spirende kærlighed. På den ene side står den selvsikre og til tider aggressive Mark og på den anden side den rolige og kløgtige Kuno og trækker Sara i hver sin retning. Dette er forfatterens første ungdomsroman.

En klassisk robinsonade, hvor Sara bliver revet ud af sin trygge hverdag og må kæmpe for overlevelse og samtidig bevare troen på kærligheden og håbet om at komme hjem i sikkerhed. En universel kærlighedshistorie, som nok skal fænge.

Hvis det er den klassiske historie om at strande på en øde ø og kæmpe for overlevelse, man gerne vil læse, kommer man ikke udenom Defoes "Robinson Crusoe". Men er man mere til kærlighedshistorier anbefales Den anden stjerne.


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 4 (2015)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 68, nr. 4 (2015)