Bøger / skønlitteratur til børn

Når prinser bliver hjemme


Beskrivelse


Billedbog. Prinsen har en kongelig hamster, Herman, og blandt andet derfor må prinsen bare blive hjemme og hygge sig, men derfor kan prinsen jo godt blive bange når tre ubudne røvere kommer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2011

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 13. dec. 2011

Der er altid et eller andet man er bange for, om "man" er prins, drage, Oggligronk eller røver. Det er temaet i denne billedbog, egnet til brug med børn fra 4-7 år, især til brug i hjemmet eller daginstitutionen. Der er en portion skæv og næsten sort humor liggende under historien og billedfortællingen.

Prinsen har en speciel hamster, Herman, og den er medvirkende til, at prinsen bare må blive hjemme og hygge sig, men derfor kan prinsen godt blive bange når tre ubudne røvere kommer. Røverne kan derimod blive bange for dragen, der gemmer sig under sengen, men dragen kan blive bange for den store enøjede Oggligronk, der meget overraskende kun er bange for en ting, hamstere, som Herman. Illustrators vanlige karikerede stil med den lidt specielle farvelægning og markante billedbeskæringer spiller fint op til en tekst, der fint nuanceret gentager og udvikler sin præmis; hjemme burde være et trygt sted, men der kan jo komme nogen, og pointen er, ubudne gæster kan også være bange. Der er i historiens struktur mindelser om folkeeventyr med fx gentagelser eller remser. Fint og dækkende omslag.

Denne bog ligger fint i tråd med forfatter og illustrators øvrige bøger om prinser, som fx Når prinser blir fortryllede, 2011, der bruger eventyrelementer, som her.

En dejlig og humoristisk billedbog, der bruger elementer fra folkeeventyr, som fx her; prinser, drager og røvere og blander det med nye præmisser, som giver en original historie og muligheden for nye og tidssvarende pointer.