Bøger / faglitteratur / kogebøger


Beskrivelse


Kogebog og guide til måltider tilberedt og nydt i naturen i alle årstider. Udover opskrifter indeholder bogen også gode råd og forholdsregler man skal tage når man laver mad i naturen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2014

af

af

Katja Larsen

d. 23. maj 2014

Bogen Naturkøkkenet henvender sig til de lånere, der ønsker at lave mad udenfor.

Der gives en kort gennemgang af praktiske informationer omkring stenovn og bål, samt røgning og saltning. Herefter følger der opskrifter på blandt andet stegte ungduer med urter og grillede løg, og grydestegt lammeskank med hyben og bønner. Der er opskrifter på hovedretter og dessert, mange forskellige slags brød samt dip og sylteopskrifter. Billederne og opskrifterne er virkelig indbydende, men desværre kunne hele bogen godt have brugt en opstramning. Jeg mangler en tydeliggørelse af hvorfor opskrifterne kommer i den valgte rækkefølge, som virker helt tilfældig. En inddeling i afsnit ville have været mere overskuelig. Nu er det overordnede indtryk lidt rodet, hvilket er ærgerligt.

En anden nyere bålkogebog er fx Over åben ild : grill- og bålmad året rundt fra 2011.

Bogen Naturkøkkenet er til naturelskere, som ønsker at lave mad ude. Ikke en absolut nødvendighed på bibliotekerne - men hvis der virkelig er et behov for nyt af bålkogebøger, er den okay.