Bøger / skønlitteratur til børn / kalenderhistorier

Nissebanden i Grønland


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Julemanden må tage ud for at søge efter ønskestenene og overlader produktionen af julegaver til Nissebanden. Fiffig-Jørgensen kommer flere gange på tværs af Nissebanden, men alt ender alligevel godt. En julekalenderfortælling i 24 afsnit.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2011

af

af

Pia Petersen

d. 15. nov. 2011

Ny udgave af Nissebanden i Grønland. Kan med fordel læses højt for de 6-10-årige og selvlæses fra ca. 10 år.

Forfatter er Flemming Jensen, der vist ikke kræver yderligere ord. Illustrator er den forholdsvis ukendte Marie Louise Rasmussen, der dog kan findes i Netpunkt med et bogformat af kortfilmen Cats cradle, der er hendes afgangsprojekt fra Danmarks Designskole. Hun har designet årets ulandskalender, så bog og kalender er i samme fine stil. Handlingen i bogen er velkendt: To stjerneskud støder sammen og falder ned på den grønlandske is, som ønskesten. Julemanden tager ud for at finde dem og sender bud til Danmark efter Nissebanden, så de kan holde legetøjsmaskinen i gang. Efter mange forviklinger, ikke mindst pga. Fiffig-Jørgensen, får Julemanden stenene og alt ender godt. Sproget er skiftevis Luntes fortælling og Fiffig-Jørgensens dagbogsindlæg, hvilket fungerer godt.

Ift. tidligere udgaver er teksten den samme, men indpakningen er i den grad mere lækker. De gamle var illustreret med tv-billeder, hvor den nye har fine små computerdesignede udgaver af figurerne fra historien. Selvom det er en ny stil, er der stadig på en respektfuld måde klar sammenhæng med tv-kalenderen. Bogen er i hardback og vil sagtens kunne klare at stå alene, udover tv-kalenderens levetid.

Fin up-to-date version af Nissebanden i Grønland i anledning af at kalenderen vises på DR1 i år. Selvom den vil blive meget populær i år, vil den også kunne bruges i årene fremover.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2019

af

af

Susanne Thøfner

d. 5. apr. 2019

De fleste husker vel nissebanden fra TVs populære julekalender i 1984. Her møder vi nissebanden igen; denne gang er den kaldt til Grønland for at hjælpe Julemanden, så gaverne kan blive færdige til tiden. Bogen fortælles af nissebandemedlemmet Lunte. (Lunte spilles af Flemming Jensen). Hvert afsnit bringer også uddrag af en pudsig dagbog, skrevet af en husmand fra Holme-Olstrup. Han prøver at lokke Julemanden til at flytte til Holme-Olstrup, og det lykkes selvfølgelig ikke, men han oplever en utrolig bunke ting undervejs. Og det hele ender som det skal og smelter undervejs sammen til en herlig fortælling for både store og små, der dels foregår i den storslåede grønlandske natur, dels i Holme-Olstrup. Forsiden viser et farvefoto af nissebanden og deres hundespand, og bogen er gennemill. med fotos fra TVs julekalender. Sproget er flydende, mundret og vrimler med charmerende ordspil osv. Ligesom kalenderudsendelserne vil bogen blive særdeles populær! Til oplæsning fra6-7år,selvlæsning fra ca. 10 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Peter Kim Holt (skole)

d. 19. dec. 2018

Mediebegivenheden foreligger her i bogform opbygget som grødnissen Luntes dagbog. Han fortæller om Nissebandens oplevelser i Holme-Olstrup og i Grønland; i alt 24 afsnit som hver har et omfang på 3 à 4 sider i A4-format indeholdende en tospaltet tekst og hel- og halvsides farvefotos af de fra tv kendte personer/nisser i danske og grønlandske omgivelser. Et nydeligt layout og en ligeledes nydelig papir- og billedkvalitet er med til at give produktet et indbydende præg. Yngre nostalgiske fans af tv-julekalenderen vil givetvis glæde sig over bogens illustrationer og måske fornøje sig ved at få bogen læst op. Bogen kan læses fra 5.-6. klassetrin, men jeg-fortælleren Luntes lidt selvsmagende, snakkende stil kræver tålmodighed. Læsere, der ikke har fulgt tv-føljetonen, vil næppe nå til vejs ende.