Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nymphana. Bind 1 : Blodets farve


Beskrivelse


Fantasy. Floden deler øen Nymphana i to dele Nymph og Phana, der er beboet af henholdsvis sortelvere og lyselvere. De to folk har været naboer og har haft gensidige fordomme i generationer, men nu forsøger onde kræfter at skabe krig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2011

af

af

Ulla Møller

d. 4. nov. 2011

For 12-16-årige store børn og unge, der ikke kan få fantasy nok. En flot, dyster omslagsillustration og en fyldig bagsidetekst formidler bogen udmærket.

Bogen, der er den første i en serie, er den 23-årige biomedicinstuderendes debut som romanforfatter. Det er ikke blot en fantasyroman, men også en fortælling om hvordan krige opstår og om kærlighed mod alle odds. Handlingen udspilles på Nymphana, en hjerteformet ø i Bermudatrekanten. En flod deler øen i to halvdele Nymph og Phana, beboet af henholdsvis sortelvere og lyselvere. De har i generationer været naboer og har levet side om side med gensidige fordomme. Onde kræfter forsøger at opildne de to folk til krig. To unge, sortelveren Gabril og lyselveren Aila kommer på sporet af intrigerne, hvilket hvirvler dem ind i en række dramatiske begivenheder. En tredje hovedperson er den amerikanske professor, der forsker i paranormale emner. Sproget er noget ujævnt og veksler mellem et højtideligt, arkaisk sprogbrug og nogle meget hverdagsagtige vendinger. Slutningen er åben og peger frem mod en efterfølger.

Forfatteren er fortrolig med genren, og inspirationen er hentet i forfatterskaber som Tolkien, Pullmann og Rowlings. Fornylig udkom en anden dansk fantasy-debut Thor V. Tidemands Sværdenes kalden, der tematisk ligner denne.

En elementært spændende fantasyroman med mange gode tiltag. Sproget mangler en opstramning og der er nogle skæmmende stave- og grammatikfejl.