Bøger / skønlitteratur / roman

Offer


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Tora og Duncan er flyttet til de naturskønne Shetlandsøer, hvor Duncan er født og har fået tilbudt et job. Da Tora finder et lig, hvor hjertet er skåret ud, begravet nær sit hus, starter en historie med drama og hemmeligheder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2008

af

af

Beth Høst

d. 5. nov. 2008

Her er godt nyt til alle, der holder af en solid britisk krimi.

Dette er forfatterens debut. Hovedpersonen er den unge kvindelige læge, Tora, som sammen med sin mand, Duncan, der er barnefødt der, flytter til Shetlandsøerne. Her finder Tora et lig begravet i nærheden af sit hus, dette lig har fået fjernet hjertet, og Tora kastes nu ud i en historie om sære dødsfald, en mystisk privat fødeklinik og fremfor alt hemmeligheder. Tora forsøger at grave i sagen, men oplever at alle også hendes egen ægtemand tilsyneladende modarbejder hende. En del af forfatterens inspirationskilde er nogle overleveringer fra de nordatlantiske øer om de grå mænd, de såkaldte "trows". Det kan oversættes som trolde/dværge/nisser, og de skulle være kommet til øerne sammen med vikingerne. Historien her er godt skruet sammen, om man kan lide konspirationsteorier er en smagssag, indiskutabelt er det i hvert fald, at spændingsniveauet er højt og flot hele vejen igennem. Beskrivelsen af de smukke øers natur og sagn er et stort plus ved bogen. Titlen kan både være noget man er, og noget man foretager.

Nærliggende er det jo at nævne en anden god debut, nemlig Ann Cleves: Sort som ravnen, 2008, den foregår også på de smukke Shetlandsøer. Stemningsmæssigt kan jeg også blive mindet om Stephen Booths krimier fra Peak District.

Sharon J. Bolton er velskrivende og kan strukturere sin fortælling.


litteratursiden.dk

d. 8. dec. 2008

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 8. dec. 2008

Én af årets bedste krimier med en kvindelig heltinde eller to - men uden femikrimiens fedtede fingeraftryk. Krimier hænger næsten på træerne, da der er udgivet et hav af gode og mindre gode titler de...