Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Ole Lund Kirkegaard


Beskrivelse


Om forfatter Ole Lund Kirkegaards (1940-1979) liv og bøger. Han blev kun 38 år, men nåede alligevel at skrive en række bøger vi i dag anser for klassikere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2016

af

af

Karsten Boll

d. 12. okt. 2016

Fagbog, der fortæller om forfatteren Ole Lund Kirkegaards liv og forfatterskab. Kan læses fra 9-12 år.

Med udgangspunkt i Ole Lunds Kirkegaards børnebøger fortælles om hans barndom og opvækst med familien i Skanderborg. Der er mange sjove episoder beskrevet fra barndommen, som man kan genkende i nogle af hans bøger. Ligeledes beskrives, hvordan Ole Lund Kirkegaard beslutter sig for at blive lærer og hvordan han bliver forfatter. Desuden er der en oversigt over, hvad der ellers er blevet lavet af hans manuskripter - film, teaterstykker mm. Teksten er skrevet i to spalter med mange billeder og tegninger. Svære ord og begreber er forklaret på den side, de forekommer første gang. Forrest er der indholdsfortegnelse og bagest er der stikordsregister samt få henvisninger til andet materiale om Ole Lund Kirkegaard.

Fint materiale til at finde oplysninger om forfatteren. Billeder og tegninger passer fint til indholdet i teksten.

Men sikken en historieOle Lund Kirkegaard - og alle de andre rødderLæs Ole Lund Kirkegaard med CLOle Lund Kirkegaard af Anna Skyggebjerg, Ole Lund Kirkegaard - og alle de andre rødder og Læs Ole Lund Kirkegaard med CL er andre gode bøger med oplysninger om forfatteren. Nina Sahls egen Ole Lund Kirkegaard er lettereMen sikken en historie af Anna Skyggebjerg, og Læs Ole Lund Kirkegaard med CL er andre gode bøger med oplysninger om forfatteren. Nina Sahls egen Ole Lund Kirkegaard er lettereMen sikken en historie af Anna Skyggebjerg, Ole Lund Kirkegaard - og alle de andre rødder og er andre gode bøger med oplysninger om forfatteren. Nina Sahls egen Ole Lund Kirkegaard er lettereMen sikken en historie af Anna Skyggebjerg, - og alle de andre rødder og Læs med CL er andre gode bøger med oplysninger om forfatteren. Nina Sahls egen er lettere.


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2011

af

af

Karsten Boll

d. 28. nov. 2011

Bogen kan bruges til den første faglige læsning og den begyndende forfatterskabslæsning i slutningen af indskolingen, 2.-3. klasse.

I Gyldendals Faktisk!-serie på 12 titler har Nina Sahl tidligere lavet H. C. Andersen og Astrid Lindgren (11/13). Denne bog i serien lever helt op til de to forrige titler i opbygning og kvalitet. På 32 sider giver Nina Sahl en fin beskrivelse af mennesket og forfatteren Ole Lund Kirkegaard for målgruppen. Teksten er skrevet med store typer og er let at læse (lix 14), Svære ord er afmærket med gult og forklaret på samme side. Bogen er rigt illustreret med relevante fotos og forsidetegninger. Forrest har bogen indholdsfortegnelse og bagest en tidstavle, et kort stikordsregister og henvisning til andre medier om Ole Lund Kirkegaard. Der findes opgaver til bogen på www.fagliglaesning.dk.

Bogen er lettere end Trine Mays Ole Lund Kirkegaard og alle de andre rødder (09/09), der dækker 4.-6. klasse og Men sikken en historie af Anna Skyggebjerg (10/42), der dækker 3.-5. klasse.

Meget fint materiale til interesselæsning eller emnearbejde / faglig læsning for børn fra 8 år i såvel børne- som skolebibliotek/læringscenter.