Bøger / faglitteratur

Om vaner


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En lille smagsprøve på forfatterens to bøger om fordelene ved at gå og om at blive yngre med årene. Til læsere, der vil have videnskabeligt dokumenterede råd til at leve et sundere og længere liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2021

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 29. okt. 2021

En lille smagsprøve på forfatterens to bøger om fordelene ved at gå og om at blive yngre med årene. Til læsere, der vil have videnskabeligt dokumenterede råd til at leve et sundere og længere liv.

Denne lille udgivelse i serien "Gyldendal kolibri" indeholder uddrag fra Yngre med åreneGå-bogen : sundhedsbogen, der giver dig mindre sygdom og et længere liv med flere gode år og Gå-bogen : gå, så går det nok Som i Gå-bogen indledes med Klarlunds digt om at tage trappen i stedet for elevatoren, og så er tonen lagt, og den fortsætter i kapitlerne om gåture, alkohol, kaffe, rygning, ritualer, motion, dopamin og sex. Et lille afsnit om filosoffen Kant og de fem steder i verden, hvor folk lever længst, er der også fundet plads til. Der er lister med gode råd, fx fordele ved at stoppe med at ryge, og hvordan man får gået flere skridt i hverdagenDenne lille udgivelse i serien "Gyldendal kolibri" indeholder uddrag fra Yngre med årene : sundhedsbogen, der giver dig mindre sygdom og et længere liv med flere gode år og : gå, så går det nok Som i indledes med Klarlunds digt om at tage trappen i stedet for elevatoren, og så er tonen lagt, og den fortsætter i kapitlerne om gåture, alkohol, kaffe, rygning, ritualer, motion, dopamin og sex. Et lille afsnit om filosoffen Kant og de fem steder i verden, hvor folk lever længst, er der også fundet plads til. Der er lister med gode råd, fx fordele ved at stoppe med at ryge, og hvordan man får gået flere skridt i hverdagen.

En lidt tynd udgivelse, der dog virker fint som en lille smagsprøve på de to bøger, den indeholder uddrag fra, og som man får lyst til at læse efter denne lille teaser. Klarlund skriver i en herligt motiverende tone, som jeg vil betegne som "kærlig skrap", og det er lærerige og fornuftige råd.

Det er oplagt at læse de to bøger, den bygger på, og så kan man supplere med Sunde vaner - skabt med viljeVanebrud : 4 bevidste trin til et sundere liv og Vanebrud : hvordan du veksler 7 gamle vaner til ny kreativitet for mere læsning om vanerDet er oplagt at læse de to bøger, den bygger på, og så kan man supplere med Sunde vaner - skabt med vilje : 4 bevidste trin til et sundere liv og : hvordan du veksler 7 gamle vaner til ny kreativitet for mere læsning om vaner.