Bøger / skønlitteratur til børn / krimi

Ondskabens skygge


Beskrivelse


Krimi. Sherlock Holmes er død. Dronning Victorias barnebarn Alice er kidnappet. Professor Moriarty skaber internationalt kaos. Kan De Irregulære nå at standse den onde professors djævelske planer?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2010

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 13. okt. 2010

Til alle mellem 10-14 år, der kan lide at læse en underholdende detektivroman med godt plot.

Dette er den tredje bog i serien Baker Street mysterierne som er forfatterens debutserie. Stil, stemning og geografi er den samme som i de to tidligere bind. Spændingen er fastholdt, Sherlock Holmes er død og Dronning Victorias barnebarn er kidnappet. Professor Moriarty skaber internationalt kaos. Hovedpersonerne De Irregulære frygter for dronningens liv og nu må der tages affære. Edie, Sam, Alice og Titch kommer igennem mange eventyr. Bind tre slutter med et uafsluttet mysterium, så der er åbent for endnu et bind i serien. Historien er skrevet i et lidt gammeldags sprog, som passer fint til historiens stil. Historien er mystisk, levende og tilgængelig, alt hvad et godt mysterium for børn bør indeholde. Den historiske ramme virker korrekt i forhold til tiden. Lige som i de tidligere to bind, indeholder denne historie også varme og kærlige venskabshistorier mellem hovedpersonerne, der på grund af forskellige tragiske omstændigheder i deres liv er endt som gadebørn. Stregtegninger i s/h der fint holder stemningen.

Der findes flere detektivromaner til målgruppen, men denne serie udmærker sig ved, at den klassiske Sherlock Holmes-stemning er bibeholdt i øjenhøjde med børnene. En nutidig detektivroman, der minder om den i stil, er Den usynlige detektiv, 2006.

Bind tre i serien, som bringer spænding og underholdning til målgruppen, der er vild med detektivhistorier.