Bøger / skønlitteratur til børn / romaner

Peter Pan


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Genfortælling af historien om tre børns eventyrlige oplevelser på Ønskeøen i selskab med Peter Pan og hans venner, samt om opgøret med sørøveren Kaptajn Klo og hans mænd.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Knud Stadelund (skole)

d. 18. dec. 2018

Denne eventyragtige fortælling om Wendy, John og Michael, der i fantasien drager på eventyr til Ønskeøen sammen med Peter Pan og Klokkeblomst, er formentlig kendt af mange børn fra WaltDisneys tegnefilmversion. B.R. har genfortalt historien, som han har oplevet den som barn, og der er fart over feltet i Indianerlejren, ved Havfruelagunen, på Tryllesletten og i Lumskebugten på detgode sørøverskib med Kaptajn Klo og hans mænd. Mange morsomme og dramatiske episoder, samt den afsluttende kamp mellem Peter Pan og Kaptajn Klo, holder interessen fangen, og retfærdigheden skernaturligvis fyldest. Det er en fantasifuld og elementært spændende fortælling, der er en hyldest til fantasiens befriende gave, der ikke ejes af alle voksne. Den to-spaltede tekst, der kanselvlæses fra 4.-5. kl., indeholder en del udtryk, der skal forklares for mindre børn. De farvelagte, helsides illustrationer, der er holdt i klare farver, er fulde af liv og bevægelse ogpræsenterer herlige sørøverfysiognomier,idylliske naturscenerier og actionprægede situationer. Bogen kan anvendes til oplæsning og samtale i bh.-3. kl., men der skal nok også være elever fra 4.kl., der vil fordybe sig i bogen.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Gitta Jürgensen

d. 18. dec. 2018

Peter Pan flyver en aften ind af det åbne vindue hos Wendy, John og Michael. Han tager børnene med til Ønskeøen, hvor de oplever en masse forunderlige, dramatiske og eventyrlige ting. Denneengelske romanklassiker fra 1911 udkommer nu i en helt ny billedbogsudgave. Bjarne Reuters tekst er en fri gendigtning af historien, fortalt sådan som han selv husker den fra sin egen barndom. Dengammeldags lidt tunge historie er frisket op så den appellerer til nutidsbørn. Det er blevet til en rigtig vellykket fortælling, som hænger fint sammen, selvom den er kortet noget ned. Der erspænding, eventyr og masser af humor, ikke mindst i beskrivelsen af sørøvermiljøet omkring Kaptajn Klo. Ud over det underholdende er det også en god historie om børns drømme- og fantasiverden, somer vigtig at fastholde midt i hverdagen. De 11 store helsides farvetegninger fungerer fint sammen med teksten. De er humoristiske og illustrative, men det personlige og særprægede ligger først ogfremmest ibilledkompositionen. Lars Lauge placerer ofte sine motiver i forskellige geometriske figurer (trekanter, firkanter, halvbuer m.v.) og knytter på denne måde flere handlingselementer frahistorien sammen i et enkelt billede. Mindre børn kender nok mest Peter Pan fra Disneys billedbøger. Denne bog er et forfriskende nyt alternativ til børn fra 5 år. På den indbydende forside kæmperPeter Pan mod Kaptajn Klo.


litteratursiden.dk

d. 1. feb. 2004

af

af

Jette S. F. Holst

d. 1. feb. 2004

'Peter Pan' er ikke en tuttenuttet historie i Loisels udgave; den er sine steder både dyster og grum, men til gengæld er den også flot, humoristisk og med meget levende tegninger. Så selvom man ikke e...


Det fri Aktuelt

d. 29. nov. 1989

af

af

Steffen Larsen

d. 29. nov. 1989


Jyllands-posten

d. 30. nov. 1989

af

af

Uffe Christensen

d. 30. nov. 1989


Berlingske tidende

d. 19. dec. 1989

af

d. 19. dec. 1989


Politiken

d. 17. feb. 1990

af

af

Kirsten Bystrup

d. 17. feb. 1990


Børn & unge

Årg. 21, nr. 8 (1990)

af

af

Ulla Kofod Olsen

Årg. 21, nr. 8 (1990)


Weekendavisen

d. 12. jan. 1990

af

af

Andersen.

d. 12. jan. 1990


Berlingske tidende

d. 16. jan. 1990

af

af

st.

d. 16. jan. 1990