Bøger / faglitteratur

Porsche (flere sprog)


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2011

af

af

Henrik H Pedersen

d. 23. dec. 2011

Til voksne bilentusiaster og først og fremmest interesserede i Porsche. Bogen har et smart og "handy" look som gør den nem at formidle blandt mange andre bilbøger.

En lille handy og kompakt bilbog i liggende A5 format og desuden med polstret indbinding. En del af en nyere serie, i samme format, om de klassiske bilmærker. Udgivelsen er speciel derved, udover omslaget, at bogen indeholder parallel tekst på dansk og svensk. Det står skrevet forholdsvis småt og kræver tilvænning at læse den danske spalte ved siden af den svenske. Forfatteren Alessandro Sannia skildrer hele historien om Stuttgart-firmaets sportslige biler med bl.a. de store mærker 356 og 911. Bogen er fortalt kronologisk fra de første modeller og op til vore dages Boxster og Cayman og indeholder rigeligt med fotos.

I Porsche-litteratur sammenhæng, og på dansk, er det oplagt at sammenligne med Christian Frosts Porsche, 2011 og af samme forfatter Legenden om Porsche, fra 2004. I layout, bøgernes opbygning og brugervenlighed vinder Christian Frost.

Gør biblioteket noget særligt ud af sin samling med de klassiske bilmærker kan Sannias bog være en lille sjov sag at tilføje. Måske især pga. bogens smarte omslag. Men ellers kan man nøjes med Christian Frosts bøger. Sannias bog er ikke særlig brugervenlig med sin dansk-svenske parallel tekst med lille typografi.Informationer og udgaver