Bøger / skønlitteratur / roman

Portræt af en spion


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gabriel Allon tror sig endelig fri af fortiden, men da han overværer en selvmordsbombning i London, drages han igen ind i jagten: denne gang på en helt nyopstået terrorring med udgangspunkt i Yemen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2012

af

af

Per Månson

d. 4. apr. 2012

Silva har efterhånden et velfortjent stort publikum, men nye spændingslæsere kan nemt stå på her.

Silva koncentrerer sig efterhånden om serien med den israelske ex-agent Gabriel Allon, og her i ottende bind tvinges han igen til at opgive sit otium midlertidigt. Han bliver nemlig vidne til en terrorhandling i London (i en serie med angreb på Paris og Tivoli i København), hvor det sandsynligvis er et helt nyt terrornetværk med rødder i Yemen, der står bag. Han får samlet sit gamle hold under CIA's ledelse og via raffinerede kanaler, der bl.a. involverer datteren til et af Gabriels tidligere ofre og en nyopdaget Tizian, kommer han endelig skæbnesvangert tæt på bagmændene i den arabiske ørken. Jeg synes Silva udvikler sig meget sprogligt, og da han stadig er en af de bedste til at skrive thrillere om nutiden med overbevisende politisk research, er det bare at klø på.

Silva nærmer sig at blive nutidens terrorsamfunds svar på den kolde krigs Le Carré med flere.

En hæsblæsende spændende, velskrevet og velresearchet roman om nutidens politiske virkelighed med konstante terrortrusler.


litteratursiden.dk

d. 29. juli 2012

af

af

Helle Post

d. 29. juli 2012

Mesterspionen Gabriel Allon er tilbage i endnu en tempofyldt thriller. Kl. 11.46 sprænger en selvmordsbombe i Paris, kl. 12.03 går endnu en af i Tivoli i København, kl. 14.34 er Gabriel Allon et muleh...


Berlingske tidende

d. 19. maj 2012

af

af

Jesper Beinov

d. 19. maj 2012