Bøger / faglitteratur / håndbøger

Portvin


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om portvinens historie, historisk beskrivelse af de mest kendte portvinsproducenter samt en vurdering af deres vine, gode råd til håndteringen af portvin og madopskrifter hvor portvin indgår.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 1999

af

af

Søren Brunbech

d. 1. dec. 1999

Det er den kendte danske vinskribent Henrik Oldenburg der er forfatter til denne store og flotte all-round bog om portvine. I følge forlaget er det den største af sin art hidtil i verden, og den udkommer samtidigt på dansk og på engelsk. Første del fortæller om portvinens historie, om vejen fra druer til portvin og om de forskellige portvinstyper. Så følger en gennemgang af et halvt hundrede af de mest kendte portvinsproducenter, hvor Oldenburg først fortæller om de enkelte portvinhuses historie, og bagefter smager på deres vine og giver dem karakterer på en skala fra et til fem vinglas. Til sidst finder man bl.a. oversigter over foreninger og sammenslutninger knyttet til portvinsindustrien, og en vurdering af kvaliteten i udvalgte årgange tilbage fra år 1900. Oldenburg har også ladet en række unge danske kokke komme med utraditionelle forslag til hvordan portvin kan anvendes i køkkenet. Bogen er illustreret med masser af farvebilleder af vine og marker og producenter. Danskerne er det folk i verden der i forhold til befolkningstallet drikker mest kvalitetsportvin, så alene af den grund må man forvente der vil være efterspørgsel efter Oldenburgs standardværk.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2016

af

af

Lars Ovesen

d. 17. nov. 2016

Denne bog må betragtes som den sande portvinsbibel. 520 sider og 2227 gram ren portvinsviden, bedre bliver det ikke. Læs bogen og bliv klogere på denne skønne drik. For dig der vil vide mere om portvin.

Danske Henrik Oldenburg der er forfatteren bag bogen beskriver sig selv som en vintage årg. 1946. Og den viden og erfaring han har opbygget om portvin destilleres ned på bogens 520 sider. Teksten indledes med portvinens historie hvorefter geologi, vejrforhold, druer m.v. beskrives. Herefter kommer over 250 sider der beskriver de enkelte producenter og fremhæver enkelte årgange med en kort vurdering. I forhold til tidligere udgaver er der ændret på layout samt diverse overskrifter. Derudover benyttes de ekstra sider på at beskrive udviklingen i portvinsbranchen.

Jeg vidste ikke at man kunne skrive så meget om portvin, men selvfølgelig kan man det. Bogen er ekstrem grundig men holder stadig "den røde tråd" så læseren guides igennem portvinsland. Teksten er spændende og Oldenborg er en fremragende formidler der forstår at gå i dybden med de mange beskrivelser.

For yderligere litteratur om portvin og hedvin generelt se fx Portvin, sherry og andre hedvinePortvinens verden eller Portvinens verdenFor yderligere litteratur om portvin og hedvin generelt se fx Portvin, sherry og andre hedvine eller .


Politiken

d. 27. nov. 1999

af

af

Henrik Steen Andersen

d. 27. nov. 1999


Jyllands-posten

d. 20. juni 2004

af

af

Niels Lillelund

d. 20. juni 2004


Berlingske tidende

d. 13. juni 2004

af

af

Søren Frank

d. 13. juni 2004


Politiken

d. 27. nov. 2004

af

af

Henrik Steen Andersen

d. 27. nov. 2004