Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Prinsen af ondskab


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Jude og hendes søster Tarryn er som børn blevet bortført til den eventyrlige verden Faerie. Her vokser de op blandt feer, alfer og elvere. Men det er hårdt at være et dødeligt menneske blandt gudesmukke og udødelige skabninger.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2019

af

af

Merete Trap

d. 30. okt. 2019

Er det lykken at vokse op i en fantastisk verden befolket af feer, elvere og andre smukke væsener? Nej, ikke hvis man selv er et menneske. Her kommer 1. del af YA-trilogien "Folk of the air", om menneskebørn i feernes verden. For alle unge fantasylæsere.

Som børn bliver Jude og hendes tvillingesøster Tarryn bortført til den eventyrlige verden Faerie. Det viser sig at deres storesøsters Viviennes biologiske far, er elveren Madoc. De to menneskebørn vokser op i en verden befolket af feer og elvere, og det er et hårdt liv. For de smukke, adelige elvere kan være ondskabsfulde og nedladende. Hvad Jude tørster allermest efter er magt. Skal evnen til at lyve, vise sig at være hendes stærkeste våben? Holly Black har en del fantasyudgivelser bag sig og er nok mest kendt for "Spiderwick fortællingerne".

Dette er en super velskrevet fortælling om at være outsider og ikke passe ind. Hovedpersonen Jude er dog både stolt og stærk. Hun ønsker det umulige og vil have magt og umulig kærlighed. Forfatteren bruger på fineste vis elementer fra folkloren, og lader hermed feer og elvere være hovmodige og ondskabsfulde. Handlingen er spændende og menneskelige problemstillinger og uligheder behandles gennem eventyrlige briller.

Kan sammenlignes med andre spændende fantasyserier, hvor der kæmpes om magt og ære blandt stærke og svage skabninger. Her kan fx nævnes Victoria Aveyards serie "Red queen" som starter med Rød dronning.


litteratursiden.dk

d. 28. okt. 2019

af

af

Arne Larsen

d. 28. okt. 2019

En fascinerende historie om magt og anerkendelse udrulles i en verden som vores og i en parallelverden, der er befolket af feer, trolde, dværge og andre eventyrlige væsener. Holly Black er et stort n...


Politiken

d. 4. dec. 2019

af

af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 4. dec. 2019