Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Prinsessen, der stak af


Beskrivelse


Anna vidste, at næste dag skulle hun giftes med den gamle konge. Det ville hun ikke. Hun tog sin kåbe af æselskind over sig og smurte sig i ansigtet med aske, og så løb hun af sted i natten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2015

af

af

Inge Lykke

d. 14. jan. 2015

Prinsesse Anna vil ikke giftes med den alt for gamle konge. Hun stikker af forklædt i en kåbe af æselskind. Det eneste hun tager med, er sine tre smukke kjoler. Til børn fra 8-10 år.

Der var engang en konge og en dronning, der boede på et slot sammen med dronningens lillesøster Anna. Dronningen døde, og da Anna blev voksen, ville kongen giftes med hende. Anna ville ikke, og hun trak tiden ud ved at forlange en kjole, der var smuk som himlen, en der var smuk som månen, og en der var smuk som solen, inden hun kunne gifte sig. Anna var meget ked af det, og en nat besluttede hun sig for at løbe ud i verden. Der er illustrationer på alle sider. Teksten er sat med stor skrift. På nogle sider er der tale- tænkebobler. Layoutet er kendt fra andre titler i serien "Flachs - læs selv".

Et dejligt eventyr med søde, hyggelige og detaljerede farvede tegninger.

Andre bøger i serien med samme lix er fx Sinbad SøfarerenTroldmandens lærling og Troldmandens lærlingAndre bøger i serien med samme lix er fx Sinbad Søfareren og .