Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Prinsessens hemmelige liv


Beskrivelse


Billedbog. Hvad laver prinsessen egentlig når hun er i vuggestue? Det forsøger hoffet desperat at finde ud af, men der er adgang forbudt for alle andre voksne end pædagoger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ulla Møller

2008

En bog for 3-5-årige prinsesser og deres forældre om en prinsesse, der vist er det der på moderne dansk hedder et "curlingbarn".

Illustratoren og forfatteren Lotte Nybo er især kendt for serien Halløj på slottet. I seriens første bind der udkom i 1999 begyndte prinsessen i vuggestuen. Her i sjette del kommer hun der stadig hver dag, men det er svært for hoffet med konge, dronning og kansler i spidsen, fulgt af kokkepige, køkkenpiger og tjenestepiger at se i øjnene, at de ikke længere kan opfylde alle lillepigens behov. De prøver desperat at finde ud af, hvordan hendes dag går i vuggestuen, hvilket fører til en masse misforståelser samt sammenstød med en pædagog af den håndfaste slags. Fortællingen er morsom, og ethvert "hof" vil nikke genkendende til at det ikke er let at give slip, når de små prinsesser og prinser skal ud på (næsten) egen hånd. Bogens akvareller er dynamiske, farvemættede og fyldt med sjove detaljer, al dialog er i talebobler der giver bogen karakter af tegneserie suppleret med en kort fortællende tekst.

Bogen minder naturligvis mest af alt om de fem foregående titler i serien, men holder man af små egenrådige og lidt forkælede prinsesser har Tony Ross også tegnet og fortalt om en af slagsen i serien Den lille prinsesse.

Handlingen udspilles i en vuggestue, men den er for kompleks for de mindste. De lidt større der har lagt vuggestuen bag sig vil sammen med deres forældre more sig over prinsessens og hoffets meriter.Informationer og udgaver