Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Råbjerg Mile


Beskrivelse


Gennem helsides fotos og kortfattet faktuel tekst beskrives vandreklittens historie og naturforhold. Teksten henvender sig direkte til læseren, stiller spørgsmål og opfordringer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2011

af

af

Bodil Pedersen

d. 27. jan. 2011

Serien Danmark rundt er lette fagbøger for børn i indskolingen.

Det er tanken, at serien skal beskrive kendte og seværdige lokaliteter i Danmark. De to første udgivelser handler om Råbjerg Mile og Stevns Klint. Begge bøger består af en række helsides fotos med en letlæselig meget kortfattet faktuel tekst, der beskriver stedet og forklarer enkelte begreber som fx ø og halvø. Der er nogle få stavelsesdelinger. Teksten henvender sig desuden direkte til læseren, stiller spørgsmål og kommer med opfordringer. Der suppleres yderligere med illustrationer og mindre fotos af fx tidslinjer og dyr.

Bøgerne udfylder et hul i faglitteraturen for målgruppen. Det, der findes, er fortrinsvis om Danmark generelt fx Danmark, 2007 fra serien De små fagbøger eller Danmark, 2007 fra serien Første fakta ligeledes.

Ikke mindst i kraft af de smukke fotos vil bøgerne fascinere og vække læselysten og videbegærligheden hos de yngste læsere. Flere steder er fotos desværre som dobbeltopslag, der ødelægges lidt af midtersamlingen. Bøgerne kan fint anvendes til temaarbejde og samtale om lokaliteter Danmark rundt, måske også som turinspiration. Der er links og webadresser bagest i bogen. Fra 6-8 år.