Bøger / skønlitteratur / roman

Rastløs


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Ruths mor lever et stille liv med sin landsbyhave, og det kommer derfor som et chok, da hun afslører, at hun lever under falsk identitet og er tidligere engelsk agent op til og i starten af 2. verdenskrig.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2012

af

af

Per Månson

d. 27. feb. 2012

For læsere af spændingsromaner og nok flere kvindelige læsere end normalt for genren, da bogen har kvindelige hovedpersoner.

Boyd har udgivet en række fremragende romaner siden debuten En god mand i Afrika, 1994, og forbavser endnu engang ved sin indleven i sine personer, der denne gang er to kvinder. Ruth er enlig mor og underviser udlændinge i engelsk. En dag afslører hendes mor, at hun lever under falsk identitet og i virkeligheden er russer, og har levet som engelsk agent op til og under 2. verdenskrig. Romanen følger de to kvinders historie skiftevis. Moderens historie foregår især i USA op til Pearl Harbour, hvor hun arbejder med at fabrikere historier, der skal få USA med i krigen på engelsk side. Hendes karriere får en brat afslutning, da hun kommer i livsfare på grund af en intern muldvarp. Hun ønsker i romanens nutid - 1970'erne - datterens hjælp til at opspore og uskadeliggøre forræderen. Bogen er både sprogligt og indholdsmæssigt i en klasse for sig og giver et spændende bud på en anderledes historie om krigens første år.

Der er mange agentromaer om 2. verdenskrig, men jeg er kun stødt på Ted Allbeurys Tiden går sin gang fra 1996 med kvindelige agenter.

Endnu en mesterlig roman fra Boyd med et spændende bud på forholdet mellem USA og England inden Pearl Harbour.


litteratursiden.dk

d. 10. apr. 2012

af

af

Lise-Lotte Truelsen

d. 10. apr. 2012

Hvad gør man når man pludselig finder ud af at ens ældre mor i sit tidligere liv har været spion for den britiske efterretningstjeneste? Læs Williams Boyd mesterlige spionroman og find ud af det. Vi b...


litteratursiden.dk

d. 17. okt. 2012

af

af

Michael Krarup

d. 17. okt. 2012

I 1976 er Ruth Gilmartin i gang med sit speciale i Oxford om Tysklands historie efter 1. verdenskrig, da hendes mor Sally siger at hun frygter for, at nogen er ude på at slå hende ihjel. Ruth er dog m...


Berlingske tidende

d. 14. apr. 2012

af

af

Jan Hedegaard

d. 14. apr. 2012


Jyllands-posten

d. 1. mar. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 1. mar. 2012