Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rhino


Beskrivelse


Tobias og hans far er taget på safari i Sydafrika, men turen skal vise sig at blive langt mere spændende og farefyldt end Tobias havde troet. Med faktaafsnit om status for verdens bestand af næsehorn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2016

af

af

Martin W Hansen

d. 14. nov. 2016

Tobias og hans far er taget på safari i Sydafrika, men turen skal vise sig at blive langt mere spændende og farefyldt end Tobias havde troet. For de der kan lide historier om vilde dyr og gode venskaber. For 11 år og opefter.

Tobias og hans far ender i en bilulykke (forårsaget af en vred elefant). Faren er kommet til skade og må flyves på hospitalet og Tobias tager med rangeren Ross hjem. Her oplever han et liv som er meget forskelligt fra det han selv kender, og trods ulykken får han en god tid med familien. Men der lurer også mange farer på den afrikanske savanne, og én af de værste er de lokale krybskytter, som ikke står tilbage for noget, for at fange deres bytte. Bogen er i stift bind og forsiden er illustreret af Per O. Jørgensen som også lavede illustrationer til Harry Potter og De Vises Sten. Bogen afsluttes med en kort eftertekst om næsehorns-bestandens status på verdensplan, af Sami Widell fra Københavns Zoo.

Det er en rigtig god og "øjenåbnende" bog om krybskytteri og arbejdet med at bevare truede dyrearter. Den er både spændende og let at læse, så den vil egne sig både til lystlæsning og som oplæg til debat i et klasselokale.

Minder om BilledrengenGidsel tre og Gidsel tre som dog begge henvender sig til en lidt ældre læserMinder om Billedrengen og som dog begge henvender sig til en lidt ældre læser.