Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rose og veninderne


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Da Rose starter i 5. klasse vil de to mest populære piger i klassen gerne være veninder med Rose. Det har de aldrig villet før, men hvad så med Roses bedste veninde Klara, er der stadig plads til hende?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2014

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 10. apr. 2014

En ny bog i Carlsens Sommerfugleserien. Denne henvender sig til piger fra ca. 9 år, som let vil kunne identificere sig med hovedpersonen Rose.

Dette er starten på en ny serie om Rose. Temaet i denne bog er venskab, og hvordan man er en god ven. Hovedpersonen Rose er netop startet i 5. klasse. Hun har aldrig været rigtig gode venner med de to mest populære piger i klassen, men pludselig er de helt vildt søde og vil gerne være venner med Rose. Men hvad så med Rose bedste ven Klara? I de to populære piges øjne, er Klara vildt barnlig og hende vil de ikke være venner med. Bogen beskriver rigtig fint de følelser og svære valg, Rose står midt i. Ikke nok med, at hun pludselig skal vælge mellem veninderne, så er der også en begyndende pubertet på vej, med alle de modstridende følelser den bringer med sig. Dette er forfatteren Puk Krogsøes debut og det tegner godt for de efterfølgende bøger om Rose.

Temaet i denne bog finder vi i mange andre bøger for målgruppen bl.a. i Lin Hallbergs serie Klaras vennebog eller i Ven(ne)skaber af Randa Abdel-Fattah.

En fin og relevant bog med et evigt aktuelt tema. Bogen vil kunne danne udgangspunkt for en snak om mobning og de følelser, der rører sig i en pigegruppe.